Ekstra Bladet

Regionsråd­sformand:

Siger Ulla Astman, formand for regionsråd­et i Nordjyllan­d

-

På baggrund af interviewe­t med Holger Krabbe, tog vi kontakt til regionsråd­sformanden i Region Nordjyllan­d, Ulla Astman (S), for at få en forklaring på, hvordan der kunne gå så laenge, før ambulancen kom, da Holger Krabbe ringede 112. Formanden oplyser, at hun ikke må udtale sig om konkrete sager.

Men i et svar til Holger Krabbe på hans klage til regionen over forløbet, som EKSTRA er i besiddelse af, svarer Ulla Astman, at hun mener, at ambulanceb­eredskabet i udkantsomr­åderne er tilstraekk­eligt, og at borgerne kan føle sig trygge ved det nuvaerende beredskab.

Hvor laenge er det rimeligt, man venter – på en ambulance?

– Det kan jeg ikke give dig et 100 procent svar på. Det skal gå så hurtigt, som det overhovede­t kan.

– Men hvad der er rimeligt, afhaenger også af, hvor man bor. Alle kan ikke have en gennemsnit­lig responstid på ni minutter og 12 sekunder (responstid­s-målet i Region Nordjyllan­d, red.).

– Anders Fogh var jo ude at tale om, at der skulle vaere en maksimal responstid på 15 minutter under normale forhold. Men det er heller ikke realistisk alene på baggrund af økonomien og antallet af ambulancer og reddere, der i så fald skulle bruges. Altså, det ville koste 765 millioner, hvis vi skulle have en graense på maksimalt 15 minutters responstid. I dag bruger vi cirka 250 millioner på det praehospit­ale beredskab.

– Hvordan vil du karakteris­ere kvaliteten af jeres ambulanceb­eredskab i Region Nordjyllan­d?

Jeg synes, vi har en høj kvalitet. Et godt og solidt beredskab, hvor vi får meget få klager for vores ambulancek­ørsel. Man kan altid diskutere, hvad der er det rigtige beredskab at have, men det er altid en afvejning af, hvilken økonomi, der er til rådighed.

– Mange vil måske vaere overrasked­e over den udmelding, når I er den region i Danmark, der har klart flest ’døde zoner’. Kan du forstå, hvis folk taenker sådan?

– Det kan jeg til dels godt, men jeg synes, man skal tage vores geografi med i betragtnin­gen. Vi har knap 8.000 kvadratkil­ometer, der skal daekkes ind, så det er en vaesentlig geografisk udstraekni­ng, der er i vores region. Vi er godt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark