Ekstra Bladet

– Så du synes, det er rimeligt?

-

Det er det, der har vaeret den politiske prioriteri­ng i regionen så ja, det må jeg jo sige. Jeg synes, det er rimeligt inden for de rammer og den responstid­smodel, som vi har. Hvis vi skal bevilge flere penge til det praehospit­ale beredskab, skal det tages andre steder fra. Og det har der ikke vaeret politisk vilje til at gøre. sig. Og man kan ikke have den samme service alle steder i regionen på grund af den geografi, vi har. Det synes jeg selvfølgel­ig er rigtig aergerligt, men vi kan ikke indsaette ambulancer alle steder.

–Så du har ikke noget kritisere Falcks beredskab for i området omkring Mors, hvor de gennemsnit­lige responstid­er mange steder er oppe over 14 minutter?

– Jamen, hvis vi skal gøre det anderledes, så skal vi laegge flere penge i vores beredskabe­r, og det har vi valgt ikke at gøre.

– Hvordan er I kommet frem til, at responstid­smålet lige praecis skal vaere ni minutter og 12 sekunder?

– Det er et spørgsmål om, hvad der er mulighed for at få for de midler, vi har til rådighed – og hvad responstid­erne tidligere har vaeret. I den tidligere aftaleperi­ode havde vi det samme mål for responstid­en.

– Er jeres responstid­smål baseret på studier og forskning, eller er det bare ud fra, at det lyder meget godt?

– Det beror jo på en faglig vurdering, og så må vi også vaere aerlige omkring, at økonomi selvfølgel­ig også spiller en rolle. Hvis vi skal bevilge flere penge til det praehospit­ale beredskab, skal det tages andre steder fra. Og det har der ikke vaeret politisk vilje til at gøre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark