Ekstra Bladet

’Din ridetur på elefant-ryg er dyrplageri’

CHRISTOPHE­RS KAERESTE I STORMVEJR:

- LARS SEJR ls@eb.dk

Christophe­rs modelkaere­ste, Cecilie Haugaard, er røget ud i et større stormvejr, efter hun lagde et billede på Instagram, hvor hun poserer på ryggen af en elefant.

Det fik hundredvis af modellens følgere til at kritisere hende, og også ’Vild med dans’-vaerten Sarah Grünewald blandede sig i diskussion­en omkring de såkaldte turistelef­anter.

– Jeg synes jo ikke, det er i orden, og det er så åbenlyst, at vi gør noget, der stritter meget imod det her store dyrs natur. Det bliver dyrket med en form for stolthed. Folk er enormt stolte, når de har redet på en elefant og smaekker billeder op af det. Jeg kan slet ikke forstå det, forklarede hun til Ekstra Bladet.

Og den holdning er hun ikke ene om. Hos WWF Verdensnat­urfonden aergrer de sig, hver gang de ser billeder af turister på de maegtige dyr.

Holdes i bure

– Jeg er enig med Sarah Grünewald i, at det er en rigtig dårlig idé at saette sig op på en turistelef­ant, siger wildlife-ekspert hos WWF Bo Normander.

– Turistelef­anterne får laenker på og bliver holdt på meget, meget lidt plads i bure. Selv en lille elefant er et stort dyr, der tramper rundt og kraever meget plads. De her elefanter kan slet ikke få lov at udfolde deres naturlige og sociale behov, de bliver sultet og mistrives. Ja, simpelt hen holdt i fangenskab, siger han.

Samtidig er turistelef­anterne en trussel mod den vilde elefant, fordi det som oftest er vilde elefantung­er, der indfanges.

– Der er 40-50.000 vilde asiatiske elefanter tilbage, det er et fald på flere millioner. Vi er nede på under én procent af, hvad der har vaeret, siger Bo Normander.

– Er der noget som helst positivt ved, at turister rider rundt på elefanter?

– Nej, det kan jeg ikke se. Det er simpelt hen ikke en god idé. Det er dyrplageri, siger han.

Cecilie Haugaard har ikke ønsket at stille op til interview med Ekstra Bladet. Men på Instagram forsvarer hun sig og fortaeller, at billedet blev taget for to år siden i Sri Lanka i et dyrereserv­at, som arbejder for at forbedre leveforhol­dene for elefanter i fangenskab.

Derfor er det dog stadig ikke smart at laegge sådanne billeder på sociale medier, mener Bo Normander.

– Problemet er, at man er med til at legitimere en branche, som er skadelig for elefantern­e, slår han fast. Cecilie Haugaard – kaereste med Christophe­r – er røget ud i shitstorm.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark