Ekstra Bladet

UGENS HOVEDPERSO­N SAT I BÅS SOM HE

I Kirsten Norholt var

- ALLAN LYKKE

Tal om en shitstorm.

Den 61-årige skuespille­r Kirsten Norholt kaldte sig selv i Ekstra Bladet for ’Danmarks mest hadede kvinde’, efter at hun på Facebook havde kommentere­t kvindelige ministres fremtraede­n ved dronningen­s nytårstaff­el på en ikke videre flatterend­e måde.

Isaer innovation­s-minister Sophie Løhde fik med grovhakker­en for at have tilladt sig at møde op i en festkjole med tydelige trusser indenunder.

’Sophie, man har ikke trusser på under en corsage-kjole, slet, slet ikke trusser, der skaerer én over, så man kommer til at taenke på en rullepølse’, skrev Norholt og mente i øvrigt, at de kvindelige politikere bevaegede sig som ’bovlamme køer’, der ’slaskede sig vej fra bil til fin sal, uden antydning af gratie, ynde, erotik eller stamina. Det var vansmaegte­nde uskønt’.

Tak for kaffe, og den sønderlemm­ende kritik gik da heller ikke upåagtet hen. Fanden var løs, og Kirsten Norholt fik at føle med samme forhammer, som hun selv havde slået løs med.

’Konen er jo rablende vanvittig’, reagerede bl.a. Ekstra Bladets modediktat­or, Jim Lyngvild. Han mente, hun burde holde sig til det, hun havde forstand på – underforst­ået de sengekants-film, som hun havde medvirket i som ung.

Dem havde fru Norholt dog aldrig vaeret med i, replicered­e hun. Derimod havde hun vaeret med i en enkelt, noget mere vovet stjerneteg­ns-film, ’I Skyttens Tegn’ – dog med tøj på.

’Så er de faktiske forhold mht. min medvirken på plads’, svarede hun på Facebook.

’Datter af nøgendanse­r’

Det er nu heller ikke første gang, de to kombattant­er er røget i flaesket på hinanden.

I 2011 kritisered­e Lyngvild hende for sin ’vilde fortid som nøgendanse­r’ og antydede, ifølge Se og Hør, at hun også var en dårlig mor for sin datter, Mathilde, som i dag også er en anerkendt skuespille­r.

’Hun er datter af den berømte nøgendanse­r Kirsten, og sådan er det jo med børn af ... De vil altid vaere børn af ... Stakkels pigebarn, for hun er jo gudesmuk og fortjener sit eget lys’, skrev Jim Lyngvild.

’Din perfide homo-stil’

Det fik Kirsten Norholt til at give igen med grovfilen.

’Din personlige og perfide homo-stil skal ikke anvendes til at nedgøre mig eller nøgendanse­re.

Lad mig anbefale dig psykiatris­k bistand, eller begraens dit indtag af indvendig naesepudri­ng’, lød det fra Mutter Skrap.

Sandt er det dog, at den yngre Kirsten Norholt kan takke sin villighed til at smide tøjet for rullende kameraer for en ikke ubetydelig del af sin karriere.

Hun indrømmede i avisen.dk i 2015, at hun blev ’stemplet som hende, der smed tøjet’, og det begyndte med filmen ’Julefrokos­ten’ i midt-70’erne.

’Dengang var der ikke noget, der hed karriere-styring, casting eller agenter.

Jeg lod mig styre af de tilbud, jeg fik, og jeg taenkte aldrig nogen sinde over, om de kunne skade mig fremover. Så da Klaus Pagh ringede til mig i 1976 for at spørge, om jeg ville vaere med i en film,

Kirsten Norholt var oprindelig ballet-barn, men blev kasseret som 14-årig af balletskol­en på Det Kgl. Teater

han skulle lave, sagde jeg selvfølgel­ig ja’, fortalte hun i bladet.

Bundløs gennem skov

Filmen var ’Julefrokos­ten’, som på den tid blev anset for saerdeles fraek, og Kirsten Norholt viste bare bryster ved julebordet.

’Herregud, så fraek var den altså ikke. Man kunne se mine bryster, men de var virkelig ikke noget at blive skraemt af.’

Senere fulgte ’Firmaskovt­uren’, hvor hun kunne ses løbe bundløs gennem noget skov med et myre-angreb i de nedre regioner og i øvrigt udbrød

Bitterhed er noget lort, men man godt sige ’satans’

den udødelige saetning, ’hvis bare jeg kunne finde mine trusser, så var jeg skredet’.

Der var også ’Ulf og Claus Show’ på den tid, hvor hun splitternø­gen overtog Claus Ryskjaers underbukse­r, så han i stedet stod tilbage med ’Jens Peter’ i fuld offentligh­ed.

Bagateller i hendes karriere, mener hun selv, men de er kommet til at fylde forholds-

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Kirsten Norholt var ikke imponeret over ministrene­s fremtraede­n ved dronningen­s nytårs-galla.
FOTO: ALL OVER Kirsten Norholt var ikke imponeret over ministrene­s fremtraede­n ved dronningen­s nytårs-galla.
 ?? FOTO: MOGENS BERGER ?? Kirsten Norholt blev ikke uden grund betragtet som hende ’den fraekke og sjove, elskerinde-typen’.
FOTO: MOGENS BERGER Kirsten Norholt blev ikke uden grund betragtet som hende ’den fraekke og sjove, elskerinde-typen’.
 ??  ?? Ekstra Bladet 4. januar.
Ekstra Bladet 4. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark