Ekstra Bladet

Spillede mor til sin datter

-

Kirsten Norholt har privat holdt sammen med kollega Flemming Sørensen i mere end 35 år, men de fik først papir på forholdet i 2004 – ’mest af praktiske grunde, men også fordi det kunne vaere hyggeligt’, som hun har sagt til ugebladet Søndag.

Tre år efter at de mødte hinanden på Betty Nansenteat­ret i 1980, fik de datteren Mathilde, som har arvet sin mors gode udseende – og også talentet for at stå på en scene.

Sammen spillede de faktisk mor og datter i musicalen ’Dirty Dancing’ for nylig, og det er ikke en hverdagsbe­givenhed, at mor og datter gør det i dansk film og teater, har Kirsten Norholt fundet ud af.

Frydefuldt

– Jeg er gået tilbage i filmhistor­ien og har kun fundet et andet eksempel. Det er fra 1953, hvor Karin Nellemose og hendes datter, Annemette Svendsen, var mor og datter i ’Den Gamle Mølle fra Mols’. Så sjaeldent er det.

– Men helt privat er det vidunderli­gt for mig. Når man ikke har børn boende hjemme laengere, ser man dem ikke mere dagligt. Nu ser jeg mit barn hver eneste aften. Det er frydefuldt. Det er også sjovt at maerke, at når vi er på scenen, er vi ikke Kirsten og Mathilde. Så er vi Majorie og Baby. Så profession­elt er det.

Kirsten Norholt er selv taknemmeli­g for sin opvaekst i et hjem på Frederiksb­erg med højt til loftet. Moderen hed Inger Marie Leise, faderen var tegneren og illustrato­ren Povl Norholt.

– Det var et kunstnerhj­em. Et meget frit hjem, hvilket ikke var så almindelig­t dengang. Min far og mor satte aldrig graenser for os tre børn. Jeg har aldrig følt, at det, jeg gjorde, var forkert, eller at jeg skulle have skyldfølel­se, når jeg gjorde noget, som jeg vidste, min far og mor ikke brød sig om. De støttede os altid, sagde hun til ugebladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark