Ekstra Bladet

KUHN BRYDER TAVSHEDEN: Drop mudderkast­ningen

Den danske traener afviser den kritik, som to unge Malmö FF-spillere er kommet med efter fyringen

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Allan Kuhn har ikke meget tilovers for den kritik, som Malmö FF’s Pa Konate i dag retter mod hans traener-stil i flere svenske medier.

– Det er samme spiller, som i foråret var ude i medierne og rose mig, og nu har han noget andet på hjerte, siger Allan Kuhn, som ikke laegger skjul på, at han er traet af, at han efter fyringen er blevet genstand for offentlig kritik. Først langede 20årge Franz Brorsson ud efter ham – og nu altså Pa Konate, 22 år.

Er uenig

– Jeg gider ikke mudderkast­ningen, fastslår han.

– Enhver spiller, der ville kritisere beslutning­er, kunne bare komme til mig, da jeg var traener. Sådan er min stil. Jeg er uenig i den kritik, der bliver rejst nu, siger Allan Kuhn.

– Vi er ansat til at vinde kampe. Det er det vigtigste, men det passer simpelt hen ikke, at Pa Konate ikke har vidst, hvordan han skulle optraede på banen. Der har vaeret klare retningsli­njer for alle pladser på banen, erklaerer Allan Kuhn, der blev fyret få dage efter, at han havde ført Malmö FF til mesterskab­et.

– Jeg ville hellere have haft, at han havde konfronter­et mig. Jeg vil til enhver tid byde en god diskussion omkring spillestil velkommen.

For letkøbt

– Vi er jo flere, der har noget at skulle have sagt omkring holdet, og det er for letkøbt her efterfølge­nde at rette kritik, siger Allan Kuhn, der påpeger, at erfarne Markus Rosenberg har afvist, at spillertru­ppen har stået bag traenerfyr­ingen.

– Jeg er blevet ringet op af Markus Rosenberg, som sagde, at hverken han eller andre i truppen havde noget med min fyring at gøre. Det siger meget, synes jeg, siger han.

– Hvad Franz Brorsson og Pa Konate har sagt er jeg direkte uenig i. Der er selvfølgel­ig altid nogle spillere i en trup, der vil vaere utilfredse. Men jeg synes faktisk, begge to gjorde det rigtig godt i de kampe, hvor de fik chancen, og derfor synes jeg også, at det rokker ved påstanden om, at der skulle vaere uklarhed om spillestil­en.

– Indtil nu har jeg holdt mig tavs. Men jeg oplever jo, hvordan denne type historier dukker op igen og igen. Jeg har ikke noget ondt at sige om min tid i Malmö FF. Hverken jeg eller klubben kan vaere tjent med det her. Og jeg håber på at kunne lukke ned for det nu, siger Allan Kuhn.

 ?? FOTO: OLE STEEN ?? Allan Kuhn gider ikke laengere holde kaeft.
FOTO: OLE STEEN Allan Kuhn gider ikke laengere holde kaeft.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark