Ekstra Bladet

Vil stoppe Brøndby-bøller: Derfor skal de vise legitimati­on

- AMALIE PIND Amalie.pind@eb.dk

Brøndbys fans skal have billedlegi­timationen klar, når de skal besøge Parken i København til opgøret med aerkerival­erne FC København i 2017.

Nye sikkerheds­foranstalt­ninger kraever, at udebanefan­sene skal have navn på billetten og praesenter­e legitimati­on, når de forlader Vestegnen. Regler, som skal afprøves for første gang ved det såkaldte Derby-opgør 19. januar i Parken. Det bekraefted­e direktøren for Divsionsfo­reningen, Claus Thomsen, fredag.

I går uddybede Claus Thomsen, hvad de helt praecist vil opnå med de nye regler.

– Der er to ting, vi gerne vil vide. Den første er, hvem der er til stede i afsnittet, når der er brug for at have et vist sikkerheds­niveau. Det andet er, at man gerne vil kunne afvise dem, som har karantaene. Det er lettere, når folk skal afgive sit navn og skal kunne identifice­re sig med billede, siger Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

Under revision

Han understreg­er, at der ikke er tale om en registreri­ng, og at oplysninge­rne ikke indgår i andet end selve kampen.

De generelle sikkerheds­foranstalt­ninger til fodboldkam­pe har over efteråret vaeret under revision. Et forslag om at have sikkerheds­tjek ved alle kampe for udebane-fans er blevet erstattet med en skaerpet sikkerhed til udvalgte kampe, hvor der før har vaeret spaendinge­r mellem fans.

Det betyder, at der indtil videre er to kampe, hvor fans skal forberede sig på ekstra sikkerhed, nemlig Brøndby-FCK og FC Midtjyllan­d-Viborg FF.

Ikke noget problem

Ud over identifika­tion af tilskuerne vil der blive indsat sikkerheds­observatør­er, som under kampen kan bidrage med en sikkerheds­maessig vurdering, hvis der skulle opstå usikre situatione­r.

– Sikkerheds­observatør­erne vil følge med i sikkerheds­håndtering­en under kampen, og hvis der kommer nogle disciplina­ersager, så indgår deres sikkerheds­maessige vurdering. Der kommer to ud i første omgang, og det er noget, vi kommer til at gøre et antal gange i løbet af året. Det er ikke så frygteligt dramatisk, siger Claus Thomsen. Hvordan det praktisk skal forløbe i Parken med de nye legitimati­onsregler, er endnu ikke faldet helt på plads.

– Vi skal have aftalt den praktiske håndtering af legitimati­on på billetter, men det er ikke noget stort problem. Der står navn på billetter til alle mulige begivenhed­er, og det kan nemt håndteres, siger Claus Thomsen.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Brøndbys fanklub omkring tiltagene, da de ikke er vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark