Ekstra Bladet

Rverige karriere

På tennistopp­en og i det nden side med smilet i behold

- Tch@eb.dk

fart, laerte hun, at hårdt arbejde var vejen frem i et skaerpet konkurrenc­emiljø.

Til pressemøde­r har hun altid speedsnakk­et, afbrudt af hyppige smil og med hang til tøsefnis.

Sit eget varemaerke

Det velkendte smil har naesten båret sit eget varemaerke i sponsorsam­menhaeng, og hun har bestemt ikke lignet en pige, der var ked af rampelyset. Men det var hun i perioder i starten, fortalte hun sidste år i et interview med Sport 360.

– Det gik op for mig, at jeg ikke havde noget valg. Du er nødt til at omfavne det. Når du modnes, bliver du også mere sikker på dig selv. Du ser anderledes på tingene. Der er mange ting, jeg ikke tager så personligt i dag, som jeg gjorde dengang.

– Alle må igennem op- og nedture. Og du laerer nok mest om dig selv under de sidste. Desvaerre måtte jeg gå dem igennem i det offentlige rum, og det var ikke let, da jeg var 20 år. Jeg havde jo ingen erfaring i at håndtere den slags. Jeg spillede jo bare tennis, fordi jeg elsker sporten.

Smilet vendte dog hurtigt tilbage hos serberen, og i sommer luftede hun det i den grad også privat. Her blev hun gift med tyske Bastian Schweinste­iger.

Og det gjorde hun også forleden – om end med et mere vemodigt af slagsen – da hun tog sportslig afsked med sine fans. I en video på Facebook, naturligvi­s.

 ??  ?? ne Wozniacki og Ana Ivanovic delte bai Duty Free som sponsorer og men på den røde løber.
ne Wozniacki og Ana Ivanovic delte bai Duty Free som sponsorer og men på den røde løber.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ana Ivanovics smukke ydre kom til at spille en stor rolle i hendes tenniskarr­iere, som kom til at byde på flere nedture, indtil hun forleden sagde stop.
FOTO: ALL OVER PRESS Ana Ivanovics smukke ydre kom til at spille en stor rolle i hendes tenniskarr­iere, som kom til at byde på flere nedture, indtil hun forleden sagde stop.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark