Ekstra Bladet

Mere fart på i løbene: Nu tager de konsekvens­en

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Når Kevin Magnussen og resten af Formel 1-cirkusset genoptager saesonen 26. marts med det australske grandprix, så er der aendret i sikkerhede­n på banen i Melbourne i forhold til tidligere. Det skyldes den nye generation af Formel 1-biler, der er hurtigere end tidligere.

– FIA har givet os instruktio­ner baseret på de simulation­er, de har lavet, og de har fortalt os, hvilke sving der behøver flere daekbarrie­rer eller i tilfaeldet sving-12 behøver en højhastigh­eds-barriere, siger løbsmanage­r Craig Moca til motorsport.com.

Et stort skridt

– Vi har taget alle informatio­nerne fra FIA til efterretni­ng, og når vi er en midlertidi­g bane, så er vi nødt til at tilføje yderligere daekbarrie­rer, og vi har købt 80 meter TecPro-barrierer, siger Moca.

– Det er et stort skridt for os at gå fra at vaere en gammeldags bane med udelukkend­e daek til at have disse højhastigh­eds-barrierer, siger Moca.

De dyre TecPro-barrierer skal blandt andet bruges ved udgangen af de hurtige sving-11 og sving-12, hvor de nye regulering­er betyder, at bilerne kan nå op på 230 kilometer i timen, når de forlader svingene.

Andre steder på banen er der også opgraderet på sikkerheds­foranstalt­ningerne. Blandt andet i sving-6 og også i sving-1, hvor Ralf Schumacher kørte galt i 2002.

Sving-14 er også et af de vigtige steder, hvor der er aendret. Her er der øget fra tre til seks raekker med daek med rør imellem.

– Når jeg laver noget research og ser Lewis Hamiltons kvalifikat­ion fra 2015 via on-board-kameraet, så viser det farten i disse sving, og det er tydeligt, hvorfor FIA har identifice­ret disse sving, siger Moca.

God historik

– Fordi vores barrierer er så taet på banen, så sikrer det, at vi har beskyttet kørerne så godt, at hvis de kører af banen, så kan de stoppe uden at få seriøse skader på bilen eller køreren, siger Moca, der naevner, at banen har en god historik i forhold til, at der kun sjaeldent er alvorlige skader – et godt eksempel er, at Fernando Alonso i marts 2016 selv kunne gå vaek fra et vildt crash.

Det australske Formel 1grandprix blev første gang kørt i 1928, og i 1996 rykkede løbet fra Adelaide til Albert Park i Melbourne.

 ?? FOTO: ALL OVER ?? Formel 1-bilerne kører hurtigere end tidligere, og det har fået folkene bag det australske grandprix til at øge sikkerhede­n.
FOTO: ALL OVER Formel 1-bilerne kører hurtigere end tidligere, og det har fået folkene bag det australske grandprix til at øge sikkerhede­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark