Ekstra Bladet

IGNIS ER SOM TAGET FRA EN TEGNESERIE

Suzuki Ignis ligner ingen anden bil på markedet. Den er lille, sjov og tilføjer stil og uhøjtideli­ghed til mikroklass­en

- JENS HØY

ROM (Ekstra Bladet Biler): Verden vil have biler, der ligner offroadere. Det hedder crossovere på moderne dansk, men indtil nu har mikroklass­en vaere forskånet for biltypen. Men nu kommer Suzuki med modellen Ignis, der både er lille, høj og som kan fås som aegte 4x4-bil med et enkelt 4-hjulstraek.

Designet er herligt, og den lille høje bil er som hentet ud af en tegneserie. Kort, høj og med et humoristis­k formsprog, der i den grad er afvaebnend­e. Du kigger på Ignis, traekker på smilebånde­t og taenker: Ja, hvorfor ikke…

Kabinen følger trop

Mest karakteris­tisk er bilens forrude, der ligner et ironisk og fandenivol­dsk vink med en blyant til alverdens bildesign. Her er en bil, der ligner noget en 5-årig kunne have tegnet, men som fungerer. Lidt af en bedrift, for små biler er svaere at få til at haenge sammen designmaes­sigt.

Heldigvis tager Suzuki skridtet fuldt ud med Ignis og nøjes ikke med at kaste triste hyldevarer ind i den lille kabine. Nej, her følger formsproge­t med, og tofarvet instrument­bord er standard i mikroen, der naermest er en ny størrelse bil. Kigger man på data, lander Ignis mellem en mikro og en B-klasse-bil, Ignis er f. eks. 15 centimeter laengere end VW Up.

Prisen er den danske importør ikke helt klar til at melde ud endnu, men vi gaetter på en startpris omkring 125.000 kr.

Forhjulstr­aek er bedst

Mens det er svaert at få armene ned over det visuelle i Ignis, så skal man ikke køre mange meter for at opdage, at affjedring­en traekker det første indtryk af bilen ned.

Vi kører Ignis på italienske veje, der ligesom det politiske system, er nedslidt og dårligt vedligehol­dt, og her slår huller og ujaevnhede­r igennem for fuld kraft.

Ignis leveres som standard med 1,2-liters benzinmoto­r med 90 hestekraef­ter. Vi har både kørt bilen med forhjulstr­aek og 4X4, og uanset hvilken model man vaelger, har Ignis samme fornemmels­e i styretøjet som eksempelvi­s Suzuki Baleno. Bilen har ikke meget selvopretn­ing i styretøjet, og der skal derfor hele tiden korrigeres på rattet.

Bedste indtryk fik vi i udgaven med forhjulstr­aek og 1,2-liters motor med let hybrid-drift. Her giver et batteri et lille pift til drejningsm­omentet, og det giver bilen

en lethed i måden at flytte sig på, som på en god dag godt kan minde om en smule ’’medvind’’.

Forskel på sikkerhed

Der er lang tid til, at vi får Ignis, men det ligger fast, at topmodelle­rne får nødbremse som standard, mens det vil kunne tilkøbes til resten af programmet for omkring 6.000 kr. Det betyder, at der i princippet er forskel på, hvor sikre de forskellig­e Ignis-modeller er. Suzuki Ignis med nødbremse får således topkarakte­ren, fem stjerner, i den nyeste crashtest fra Euro NCAP, mens versionern­e uden systemet kun får tre stjerner.

Standard er også airconditi­on, elruder og fjernbetje­nt centrallås og alle modeller ,undtagen de billigste. får 7’’ skaerm.

Bilen bygges i Japan, og topmodelle­n er, ganske usaedvanli­gt for prisklasse­n, udstyret med fuld LED på både naer- og fjernlys. Halvautoma­tisk gearskift, hvor en skifterobo­t klarer koblingen, er muligt på udvalgte modeller.

Ekstra Bladet Biler var inviteret til Rom af Suzuki.

 ?? FOTO: SUZUKI ?? Sjov, høj og funktionel. Suzuki Ignis er lige nu eneste mikro på markedet, som kan leveres som 4-hjulstrukk­et. Frihøjden er hele 18 cm uanset om bilen traekker på 2 eller 4 hjul.
FOTO: SUZUKI Sjov, høj og funktionel. Suzuki Ignis er lige nu eneste mikro på markedet, som kan leveres som 4-hjulstrukk­et. Frihøjden er hele 18 cm uanset om bilen traekker på 2 eller 4 hjul.
 ?? FOTO: SUZUKI ?? Den lille Ignis er som skabt til byen med sin høje kørestilli­ng og kompakte karrosseri.
FOTO: SUZUKI Den lille Ignis er som skabt til byen med sin høje kørestilli­ng og kompakte karrosseri.
 ?? FOTO: SUZUKI ?? Der er overrasken­de god plads på bagsaedet, hvor selv voksne kan finde sig til rette.
FOTO: SUZUKI Der er overrasken­de god plads på bagsaedet, hvor selv voksne kan finde sig til rette.
 ?? FOTO: SUZUKI ?? Interiøret følger de udvendige streger og man kan få meget udstyr i bilen.
FOTO: SUZUKI Interiøret følger de udvendige streger og man kan få meget udstyr i bilen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark