Ekstra Bladet

Chef i begge firmaer: Ingen kommentar

- – Hvordan haenger det så sammen?

Det nye firma, MH Entreprise Tørring, hvor rumaenerne blev ansat uden deres viden, blev oprettet i 2015 af en mand med saerdeles godt kendskab til IF Group. Firmaet er nemlig ejet af Martin Korsbakke Hansen, den samme mand der siden 2011 har vaeret driftslede­r i IF Group.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Martin Korsbakke Hansen, der dog ikke ønsker at kommentere sagen.

– IF Group anklages for at have underbetal­t op mod 100 rumaenske medarbejde­re gennem halvandet år. Har I det?

– Sådan haenger det ikke sammen, men det har jeg ingen kommentar til, lyder det fra dobbelt-chefen.

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Jeres medarbejde­re kan se på deres lønsedler, at de har vaeret ansat i dit firma i to måneder, uden de har fået det at vide. Hvordan kan det vaere?

– Det har jeg ingen kommentar til. Der er en undersøgel­se i gang, og når den er faerdig, kan jeg fortaelle jer alt det, I vil vide, slutter Martin Korsbakke Hansen.

Også hos IF Group afviser kommunikat­ionschef Line Adelborg alle anklager om lønfusk.

– Alle vores medarbejde­re får løn efter en overenskom­st. Og vi mener, at vi overholder alle de overenskom­stmaessige regler, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

I samme mail kritiserer Line Adelborg desuden 3F for at tage ’mafia-lignende metoder i brug’ og true firmaets medarbejde­re.

Grov chikane

’Vi oplever, at 3F på groveste vis chikanere og truer vores ansatte. 3F møder de op hos dem privat, både i Danmark og Rumaenien, og på byggeplads­erne hvor de truer dem’, skriver hun.

Den melding naestforma­nd i 3F’s byggegrupp­e, Palle Bisgaard.

– Det er fuldstaend­ig hen i vejret at påstå sådan noget. Vores afdeling, der har haft kontakt med de her folk, har brugt mange, mange timer på at opnå en fortroligh­ed. Vi bruger ikke sådanne metoder, og hvis vi gjorde, ville vi aldrig kunne belyse sagerne, fortaeller han til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark