Ekstra Bladet

Sket efter OL

-

Mark O. Madsen

Tiden efter OL er gået med alt end brydning. Eneste kamp har foregået i tv-programmet 5. halvleg, hvor OL-sølvvinder­en klemte luften ud af Jesper Skibby. Kalenderen har vaeret fyldt med foredrag og andet.

Sker i 2017

Fortsat i syv sind med hensyn til fremtiden. Brydning eller MMA, hvor han tidligere har haft to kampe. EM i brydning i Serbien i maj og VM i Paris i august, og hvis en MMA-karriere skal forgyldes, findes pengene i Las Vegas, som er langt vaek fra hjemmebase­n i Nykøbing F med et nationalt traeningsc­enter i baghaven.

Sara Slott Petersen Sket efter OL

Efter tre OL-revanchelø­b, to i Diamond Leagueregi blev europamest­eren belønnet med Kulturmini­steriets Idraetspri­s på 100.000 kr.

Begrundels­en: Hun har formået at kombinere eliteidrae­t, uddannelse og familieliv, hvilket gør hende til en fantastisk ambassadør og eksponent for den danske eliteidrae­tsmodel. Har løbet på verdens tredjebeds­te tid i 2016 med 53.55 sek. Guldvinder Dalilah Muhammad, USA topper med 52.88.

Sker i 2017

Er smuttet i traeningsl­ejr i Florida, som start på en saeson, hvor den store opgave er VM i London, hvor der løbes finale 10. august. Saesonen vil blive garneret med flere Diamond League-staevner med masser af penge på højkant.

Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen Sket efter OL

Et stort efterår i Super Series startede med revanche for OL-finalenede­rlaget til det japanske par, Misaki Matsutomo/Ayaka Takahashi, der blev slået på hjemmebane­n i Tokyo. Parret vandt også Hong Kong og avancerede til toer på verdensran­glisten. I kroner har efteråret indbragt omkring 665.000 kr.

Sker i 2017

Et travlt VM og EM-år venter forude med EM for blandede hold i Polen, EM i Kolding, VM for blandede hold, kaldet Sudirman Cup i Australien inden der sluttes af med VM i Glasgow. Derudover er der 12 staevner i Super Series plus DM i Aarhus og en holdturner­ing, så der vil ikke blive så meget tid til at passe den faelles kolonihave.

Emma Jørgensen Sket efter OL

Kom ikke kun mental traet hjem efter den fornemme OL-sølvmedalj­e. Hun var også ramt af et maveonde, og ved det efterfølge­nde DM tabte hun for første gang til en dansk roer – endda to gange.

Sker i 2017

Sølvvinder­en skal i de naeste to saesoner ro solo og satse på 500 m og 200 m. Toerkajakk­en er droppet, da OL-makker, Henriette Engel Hansen har forladt sprint og er tilbage på de lange distancer.

Emma Jørgensens største opgave i 2017 er VM i august i Racice nord for Prag.

Jakob Fuglsang Sket efter OL

Bortset fra nogle gadeløb sluttede saesonen for Danmarks største cykelnavn med OL-sølvet. Siden har han haft tid til at nyde livet i millionaer­paradiset, Monaco.

Sker i 2017

Med fire års forsinkels­e vil Jakob Fuglsang få mulighed for at forbedre sin syvendepla­ds fra 2013 i Tour de France. Er udset til at køre som kaptajn for det nye danskerhol­d, Astana, hvor han i de seneste år har slidt for Italiens Vincenzo Nibali. Efter Touren er der EM i landevej i Herning og Danmark Rundt, som er opvarmning til VM i Norge.

Guldfirere­n Sket efter OL

To af de fire, Jacob Barsøe og veteranen Morten Jørgensen har bedt om en pause. Guldfirere­ns fremtid i OL-sammenhaen­g er fortsat usikker. Der er en ekstraordi­naer kongres i februar, hvorefter roforbunde­t skal forhandle med IOC.

Sker i 2017

Guldfirere­n, som i OL-sammenhaen­g har vundet 3 x guld, 1 x sølv og 2 x bronze, er trods usikkerhed­en fortsat dansk ronings flagskib. Et tidligere besaetning­smedlem, Jens Vilhelmsen, har afløst Bent Fransson som traener. Årets mål: VM i Florida i september.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark