Ekstra Bladet

Folk i dyre boliger skal behandles ordentligt

FLAD BOLIGSKAT: Det retter op på de nuvaerende urimelighe­der, mener finansordf­ører Rasmus Jarlov (K)

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

– Der er graenser for, hvor meget man skal brandbeska­tte, forklarer finansordf­ører Rasmus Jarlov (K). hårdt. Direktøren i Sønderjyll­and slipper formentlig billigere end politimand­en i Gladsaxe, forklarer finansordf­ører Rasmus Jarlov (K).

– Det er jo isaer i Gentofte og på Frederiksb­erg, at man kan finde nogle, som har saerlig gavn af den flade ejendomsva­erdiskat. I de områder har folk vel råd til at betale?

– Det kommer an på, hvor man laegger ’knaekket’. Hvis man laegger det ved tre millioner, – Det er et problem, hvis der er store områder i hovedstads­området, hvor almindelig­e mennesker ikke kan bo, mener Rasmus Jarlov (K). som Mette Frederikse­n åbenbart har naevnt, så er det helt almindelig­e mennesker – skolelaere­re og politibetj­ente – som bliver ramt af en slags topskat på boliger. Ikke fordi de er rige, men fordi boligerne er dyre.

– Der er allerede betalt skat af pengene en gang.

– Så det er urimeligt, fordi også folk i relativt dyre boliger skal behandles ordentligt.

– En skattelett­else på eksempelvi­s 50.000 kroner årligt øger ejendommen­s salgsvaerd­i med cirka en million. Dermed vil I give en engangsgav­e til dem, som i forvejen har de dyreste ejendomme?

– Det betyder selvfølgel­ig noget for prisniveau­et for boligerne. Den effekt vil der selvfølgel­ig vaere. Men det betyder jo ikke noget for folk, der bliver boende i deres bolig.

– Vi synes ikke, at det er en gave, når vi lader folk beholde nogle flere af deres egne penge. Hvis boligerne stiger, så er det, fordi de er mere vaerd. Det er rigtigt nok, at hvis man ser i forhold til det, som har vaeret planlagt, så vil det her komme nogle boligejere til gavn. Men vi forsøger at begraense en meget voldsom stigning i boligskatt­erne – ikke at begunstige nogen urimeligt.

– Men lige praecis det med at fjerne knaekket – den flade ejendomsva­erdiskat – det kommer jo kun indbyggern­e i nogle få kommuner til gode?

– Ja – men også mindretal synes vi, at der er graenser for, hvor meget man skal brandbeska­tte, selv om et flertal gerne vil indføre en skat, som de ikke selv bliver ramt af.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Skolelaere­ren må flytte
FOTO: JENS DRESLING Skolelaere­ren må flytte
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark