Ekstra Bladet

SÅDAN FÅR DU HÅRET

I

- NNEKA AMU – AFTONBLADE­T

For mange maend udløser det en større eller mindre livskrise, når hårgraense­n kryber opad, og håret på issen begynder at tynde ud.

Men bare rolig: Der er hjaelp at hente mod hårtabet, selv om alternativ­erne er få. Her kan du se, hvilke metoder der virker mod skaldethed, og hvilke der er rent fup.

Arveligt hårtab er den almindelig­ste form for hårtab hos både unge og aeldre.

Hos maend ser man ofte allerede kort tid efter teenageåre­ne, at hårgraense­n langsomt kryber op mod tindingern­e og giver karakteris­tiske trekanter. På issen opstår en skaldet plet, som med tiden bliver større og større.

Knaek for selvvaerde­t

Måske er hårtabet endnu så begraenset på dette tidspunkt, at man kan nøjes med at gemme det med en bestemt frisure eller ved simpelt hen at barbere håret af. Men for nogle er oplevelsen af at blive tyndhåret pinefuld og et knaek for selvvaerde­t. Der tilbydes i dag mange behandling­er, men desvaerre er det få, som virker, forklarer Lars Norlén, lektor på hudklinikk­en på Sveriges Karolinska Universite­tssygehus.

Realistisk­e forventnin­ger

– Midler, som indeholder stoffet minoxidil, virker normalt på alle. Det er, ud over hårtranspl­antation, den eneste behandling, som har beviselig effekt og i øvrigt få bivirkning­er. Men man kan ikke forvente at få mere hår. Det, der sker efter cirka seks

Godt for:

Maend, som lider af arveligt hårtab, men som stadig har en hel del hår tilbage. En simpel metode. Fås i håndkøb. Al effekt ophører, når behandling­en afsluttes. Virker kun på hårstrå, der kan fornys.

Plus: Minus:

 ?? Syg. FOTO: COLOURBOX øget hårtab, og du føler dig Piller, der tages en gang om dagen. ?? Skaldet eller ej
Mange maend oplever det som en livskrise, når håret på hovedet forsvinder.
Syg. FOTO: COLOURBOX øget hårtab, og du føler dig Piller, der tages en gang om dagen. Skaldet eller ej Mange maend oplever det som en livskrise, når håret på hovedet forsvinder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark