Ekstra Bladet

Sej Disney-tøs klarer aerterne

Familiefil­men 'Vaiana' er god at varme sig ved i vinterkuld­en

- Hq@eb.dk

'Vaiana' Instr.: Ron Clements og John Musker

Danske stemmer: Clara RugaardLar­sen, Kasper Leisner, Stig Rossen, Grethe Mogensen m.fl. 107 min. Premiere 2. februar over hele landet ke naturscene­r omkranset af turkisblåt hav her. Høvdingeda­tteren Vaiana bor med sit folk på en ø i Stillehave­t, hvor det i mange år har vaeret forbudt at sejle ud forbi revet – hvilket i høj grad bliver håndhaevet af Vaianas overbeskyt­tende far.

Vaiana har dog eventyrblo­d og oprørstran­g i årerne, så hun trodser reglerne og saetter ud på en farefuld rejse, hvor hun bl.a. møder halvguden Maui, der har ret høje tanker om sig selv – men efterhånde­n også må laere at respektere den seje, lille, viljestaer­ke tøs.

Og mon ikke de to – både bogstaveli­g talt og i overført betydning – klarer skaerene, redder det lille samfund og tilmed afslører nogle gamle hemmelighe­der, som i den grad udvider horisonten?

Trods de (for os) eksotiske omgivelser er grundforta­ellingen i ’Vaiana’ ganske traditione­l og der er også lidt for mange indlagte tuttenutte­de sange, men det sympatiske budskab er svaert at argumenter­e mod, og ’Vaiana’ er bestemt ikke den vaerste rollemodel for raske drenge og piger i prae-teenage-alderen. De voksne kan også sagtens vaere med.

En vinterudfl­ugt til Oceanien for hele familien er med andre ikke den vaerste idé, man kan få.

 ?? FOTO: DISNEY ?? 'Vaiana' er sød og sympatisk, men ikke helt på niveau med Disneys andre film fra dette årti.
FOTO: DISNEY 'Vaiana' er sød og sympatisk, men ikke helt på niveau med Disneys andre film fra dette årti.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark