Ekstra Bladet

Du skylder mig penge

STEDFAR TRAEKKER BORGMESTER I RETTEN: Venstre-borgmester­en i Greve sagsøgt for at løbe fra stor gaeld. – Jeg fik pengene af min mor, der var på kontanthja­elp, lyder borgmester­ens forsvar

- HEINE JØRGENSEN PR-FOTO heine@eb.dk Julen 2007: 15. januar 2008: 25. januar 2008: Juli 2008: 1. november 2009: 17. marts 2015: 27. juli 2015: 1. februar 2017:

Retten i Roskilde dannede i går eftermidda­g rammen om en usaedvanli­g strid. Her måtte borgmester­en i Greve, Pernille Beckmann (V), forsvare sig mod et krav på 60.500 kroner, som samleveren til hendes nu afdøde mor forlanger at få tilbage.

Ifølge papirer i sagen lånte Venstre-borgmester­en og hendes davaerende mand 62.500 kroner til at købe en bil tilbage i 2008.

Der blev aldrig lavet et formelt gaeldsbrev, men i flere mails takker hun sin mors samlever, Preben Liljeroth, for lånet.

Pengene overføres 15. januar 2008 og skal ifølge aftalen afdrages med 2000 kroner om måneden. Indtil nu er der dog kun betalt et enkelt afdrag i sommeren 2008 direkte til Prebens konto.

Mor lånte mig pengene

I retten dokumenter­ede Preben Liljeroth, hvordan han overførte pengene fra sin konto til Pernille Beckmanns, hvilket hun bekraefter er sket. Men borgmester­ens forklaring i dag er, at pengene kun ’rent teknisk’ kom via Preben Liljeroths konto.

Reelt var det nemlig hendes mor, der levede af en kontanthja­elp og et hustrubidr­ag, som havde sparet pengene sammen og lånt dem til hende:

– Nogle måneder før min mor døde, eftergav hun lånet, lød forklaring­en fra Greve-borgmester­en.

Vidnets forklaring haenger ikke sammen. Det haenger ganske enkelt ikke sammen

Preben Liljeroths advokat havde dog meget svaert ved at se, hvordan den forklaring kan passe. For da hans klient i 2015 mistede tålmodighe­den og kraevede pengene tilbage, tog det flere måneder at få Pernille Beckmann til at reagere.

Først efter tre forsøg svarede Pernille Beckmann har ikke villet udtale sig om sagen. Hun overtog i 2014 posten som borgmester i Greve. borgmester­ens advokat pludselig, at gaelden allerede er afregnet i boet efter Pernille Beckmanns mor. Men hvis det passer, kan moderen jo ikke have eftergivet lånet, før hun døde, argumenter­ede Preben Liljeroths advokat flere gange for:

Der var ingen aftale

– Vidnets forklaring haenger ikke sammen. Det haenger ganske enkelt ikke sammen,

sagde advokat Torben Jensen.

Advokaten for Pernille Beckmann mener derimod, at hans klient aldrig har lånt pengene af Preben Liljeroth. Og hvis hun har, er det kun et mindre beløb på godt 10.000 kroner – resten har Pernille Beckmann fået fra sin nu afdøde mor:

– Aftalen blev aldrig indgået. Der skyldes intet.

– Det er ikke noget maerkeligt

i, at pengene overføres fra Prebens konto, når moderen ikke kunne finde ud af det med computere, argumenter­ede advokat Gorm Beck.

Ekstra Bladet har flere gange bedt Greve-borgmester­en om en kommentar. Hun afviser dog at udtale sig om sagen.

Efter retsmødet onsdag forklarede Preben Liljeroth til Ekstra Bladet, at han er skuffet over den forklaring, Pernille Beckmann netop var kommet med:

– Jeg har personligt lånt hende de penge og aldrig bedt om renter for dem.

– Det eneste, jeg ønsker, er, at hun betaler det lån tilbage, som hun fik.

Retten i Roskilde afsiger dom 28. februar.

Pernille Beckmann beder i flere mails sin mor og samleveren Preben Liljeroth om et lån på 100.000 kroner. Pengene skal bruges til en ny bil.

Preben Liljeroth overfører den del af lånet, som han personligt giver – nemlig 62.500 kroner. Det er aftalt, at der skal afdrages med 2000 kroner om måneden. Der laves dog aldrig et formelt gaeldsbrev.

Pernille Beckmann takker i en mail til Preben for hjaelpen og bekraefter, at pengene er overført til hendes konto i Amagerbank­en.

I en mail skriver Pernille Beckmann nu til Preben Liljeroth, at første afdrag er overført til hans konto. Hun beklager, at betalingen er faldet for sent.

Pernille Beckmanns mor dør. Preben Liljeroth undlader at naevne gaelden, da han ikke mener, det er passende lige efter et langt sygdomsfor­løb og et dødsfald.

Preben Liljeroth skriver denne dag og flere gange siden forgaeves til Pernille Beckmann og beder hende betale af på gaelden.

Pernille Beckmanns advokat svarer, at lånet er indgået i boet efter hendes mor, og at Preben ikke har noget til gode.

Sagen kommer for retten i Roskilde.

 ??  ?? Tavs
Tavs

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark