Ekstra Bladet

BEBOERE RASER OVER ROYAL ARENA: De tager vores p-pladser Trods en høj månedlig parkerings­pris er beboerne i Ørestad langtfra sikre på at få en p-plads naer eget hjem, når der er arrangemen­t i den nye Royal Arena på Amager

- CAROLINE CLANTE – Kan man ikke godt overleve, ccl@eb.dk

I morgen åbner Københavns nye koncertste­d Royal Arena. Det bliver superbande­t Metallica, der kommer til at indvie den nye arena.

Men det er ikke lutter metal-lykke.

Der udspiller sig lige nu et større parkerings­drama mellem beboerne i Ørestaden og By og Havn under København Kommune, der administre­rer de mange parkerings­huse rundt omkring i Ørestaden, hvor koncertgae­sterne skal holde.

Beboerne vil nemlig ikke få førsteret til parkerings­pladser, når Royal Arena holder arrangemen­ter, selv om de betaler 954 kroner om måneden for parkering.

Rasende

– Vi er rasende over, at de tager vores parkerings­pladser. Når vi kommer hjem de aftener, hvor der er store arrangemen­ter, risikerer vi at få bøder, fordi der ikke er pladser. Det er vi utilfredse med, og vi synes ikke, det er fair. De har solgt samme vare to gange – til både beboere og besøgende i arenaen, siger formanden for Ørestads Parkerings­forening, Kirsten Lindberg Andersen, til Ekstra Bladet.

Den vrede formand for Ørestads Parkerings­forening fortaeller, at da hun flyttede ind, stod der ikke noget i den kontrakt, hun lavede omkring parkering, at pladserne skulle deles med Royal Arena.

– Det gør der ifølge min viden ikke i nogen kontrakter. Der ventes at komme 15.500 koncertgae­ster til Metallica i morgen. Størstedel­en af dem vil benytte sig af offentlig transport, håber Royal Arena.

De kommer til at tage alle de pladser, vi betaler 12.000 kroner om året for

Det eneste, vi har vidst, er, at prisen ville stige i løbet af årene.

Ifølge Kirsten Lindberg Andersen har By og Havn fortalt, at de forventer, at der kommer 3000 biler i forbindels­e med koncerten i morgen.

Tager alle pladser

– De kommer til at tage alle de pladser, vi betaler 12.000 kroner om året for, og det er ikke, fordi der er voldsomt mange i overskud herude i forvejen. Det er for groft, siger hun.

Allerede mens byggeriet af arenaen stod på, spurgte Nina Lindberg Andersen til problemet med parkeringe­n, da hun blev gjort opmaerksom på det under en rundvisnin­g. Men der fik hun at vide, at det ville blive løst, fordi man forventede, at metroen kunne køre med 6000 passagerer i timen, og at der nok skulle vaere nok parkerings­pladser.

– Jeg var helt chokeret, da jeg hørte, at de ikke ville bygge specielle pladser til arenaen, siger hun.

at man må finde et andet sted at holde, når der er koncerter derude? Det skaber jo også en masse liv?

– Nej, det kan man ikke. Vi har købt en vare af By og Havn, et firma, politikern­e gemmer sig bag. Og det kan vi ikke finde os i. Vi må ikke holde på gaderne, så politikern­e må finde en løsning, siger hun bestemt og afviser, at hun skal høre Lars Ulrich og co. på fredag.

Ikke vores bord

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med direktøren af

Royal Arena, Dan Hammer, men han ønsker ikke at blande sig i diskussion­en.

– Det ligger ikke på vores bord. Vi har intet med administre­ringen af parkerings­pladser at gøre. Vi opfordrer som sagt folk til at tage offentlig transport, siger han.

Heller ikke By og Havn har villet kommentere dramaet over for Ekstra Bladet, da de ikke har haft tid. De henviser til, hvad deres økonomidir­ektør, Carsten Boll, tidligere har sagt til TV2 Lorry.

– Man får måske ikke lige

den plads, man er vant til. Det, man skal huske på, er, at Ørestad er en bydel i rivende udvikling, hvor p-pladserne skal etableres i takt med, at byen udvikler sig, siger økonomidir­ektøren og fortsaette­r:

– Vi forsøger at lave det, vi kalder dobbeltudn­yttelse ved at blande byer og erhverv, således at p-pladser ikke står tomme. Så når den ene gruppe ikke bruger dem, er den anden gruppe til stede.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark