Ekstra Bladet

Smukfest svines for musikprogr­am

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Når man køber en billet til Smukfest i Skanderbor­g, før der er offentligg­jort så meget som et eneste musiknavn, har man i sagens natur sagt ja til at købe katten i saekken.

Så efter man har betalt sine 2395 kroner for Danmarks dyreste festivalbi­llet, er der blot tilbage at håbe på, at årets kat er smuk.

I går ved frokosttid blev spaendinge­n endelig udløst, da Smukfest med 100 navne offentligg­jorde langt størstedel­en af årets musikalske program.

Og at dømme efter reaktioner­ne på Smukfests Facebook-side er der overvejend­e enighed om, at det er en meget, meget grim kat, Smukfest i år har hevet op af saekken.

Godt nok fesent

Blandt andet skriver Marcus fra Nordjyllan­d kort og poetisk: 'Hold kaeft en omgang lort', mens flere sarkastisk spørger, hvornår hovednavne­ne mon bliver offentligg­jort.

Andre håber på det bedste. Blandt andet Anja Hundborg:

’Hmm, det er godt nok fesent. Håber der kommer bedre overraskel­ser på programmet senere.’

Som reaktion på programmet planlaegge­r Søsser i år at tilbringe mere tid sammen med sin ølbong:

’Hold nu kaeft et lorteprogr­am i forhold til andre festivaler. Skal man se positivt på det, så kan man haenge lidt mere i lejren i år. Vi må ha ølbong med. Håber godt nok der kommer nogle flere og bedre hovednavne!’

Ekstra Bladets musikanmel­der er heller ikke synderligt begejstret:

Håbløse hovednavne

– Når man ser de navne, så forstår man godt, at de venter så laenge med at offentligg­øre dem. Smukfest ville forhåbentl­ig ikke få udsolgt, hvis folk vidste, hvad de betalte for, vurderer Thomas Treo og fortsaette­r:

– De udenlandsk­e hovednavne er håbløse. Major Lazer og Ellie Goulding har givet flere dårlige koncerter på dansk grund de senere år. Boney M kommer også! Ellers består plakaten jo bare af de saedvanlig­e danske navne, man kan se overalt hver eneste sommer. Der må snart vaere nogle tusind billetter til salg på Den Blå Avis.

Flere toiletter

På Smukfests Facebook-side giver flere udtryk for, at de havde håbet på et ekstraordi­naert musikprogr­am i år, da billetpris­en er blevet sat et par hundrede kroner op i forhold til tidligere.

Smukfest forsvarer pristignin­gen med, at der i år vil vaere 10 procent flere toiletter.

På Facebook forsvarer Smukfest årets program, som de beskriver som et af de mest alsidige og aktuelle, de nogen sinde har praesenter­et.

Desuden forklarer de, at Smukfest donerer overskudde­t til gode formål og derfor ikke har uanede midler til store verdensstj­erner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark