Ekstra Bladet

2

- ARNELA MUMINOVIC ANDERS JUNGE ERNST

Udsigten til et forår med deltagelse i knockout-fasen i Europa League og et kapløb om det russiske mesterskab var ikke nok til at holde den 28-årige midtbanesp­iller i Zenit. I Kina har belgieren til gengaeld en indtjening, der menes at lyde på ca. 150 mio. kr. årligt, i sigte. Natten til i går lukkede vinterens transfervi­ndue i de største ligaer i Europa, og på sidstedage­n var der som vanligt ikke de helt store og bemaerkels­esvaerdige handler at berette om.

Tidligere kunne klubber, isaer de engelske, godt finde på at lave en desperat transfer eller to i sidste øjeblik, men sådan har situatione­n ikke vaeret de seneste år.

Det betyder dog ikke, at der ikke har vaeret store handler i januars transfervi­ndue.

Igen har kinesiske klubber markeret sig staerkt med flere opsigtsvae­kkende transfers. Den brasilians­ke landsholds­stjerne Oscar blev fristet af de mange asiatiske millioner i Shanghai SIPG, som hentede den nu tidligere Chelsea-mand for hele 454 millioner danske kroner.

PSG på banen

Belgiske Axel Witsel, der i flere saesoner har tørnet ud for russiske Zenit, valgte også at tage på et kinesisk eventyr i dette transfervi­ndue. Landsholds­spilleren var ellers rygtet til Juventus, der meget gerne ville have fat i midtbanepr­ofilen, men Witsel takkede paent nej til de italienske mestre og valgte i stedet at underskriv­e en kontrakt med Tianjin Quanjian, der måtte hoste op med 372 millioner kroner for den 28-årige spiller.

Ud over de kinesiske klubber har stenrige Paris SaintGerma­in også vaeret aktiv i dette vindue.

Franskmaen­dene styrkede

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark