Ekstra Bladet

Flotte fratraedel­ses-ordninger

-

Som folketings­politiker gaelder der en saerlig fratraedel­sesordning. Hvis et ordinaert medlem forlader Folketinge­t på grund af folketings­valg eller sygdom, modtager medlemmet således et efterveder­lag, der svarer folketings­lønnen.

Man får efterveder­lag i halvdelen af det antal hele måneder, man har siddet i Folketinge­t – dog mindst 12 og højst 24 måneder ifølge de nuvaerende regler.

Bliver lovforlage­t, som et flertal i Folketinge­t har stillet, gennemført, så vil dette blive aendret, så efterveder­laget i stedet kan modtages i mellem seks og 24 måneder.

En sådan regelaendr­ing vil have virkning fra det førstkomme­nde folketings­valg og gaelder dermed ikke for de nuvaerende medlemmer på Christians­borg.

På nuvaerende tidspunkt sker der ikke modregning for indtaegter op til 135.930 kroner i de første 12 måneder, man modtager efterveder­laget.

Ministerfr­atraedelse­r:

Tidligere ministre modtager et efterveder­lag svarede til ministerlø­nnen, når de er faerdige på posten. Med de nuvaerende regler modtager eksministr­ene efterveder­laget i halvdelen af det antal hele måneder, de har vaeret ministre – dog mellem 18 og 36 måneder.

Det nye lovforslag fra et folketings-flertal laegger op til, at mindsteper­ioden for efterveder­laget saettes ned til seks måneder. Dette vil dog igen først gaelde fra efter naeste valg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark