Ekstra Bladet

Overlevede Pinds blik og Støjbergs magtrus

- HUN HAR FØLT PÅ FORSIDEN INDTIL MAN BEGYNDER JEG HAR IKKE ’DER VAR MANGE, POLITIK ER FORSKNINGS­MINISTER

Susan Simonsen afslører rådden kultur med sexchikane og politisk sabotage i Venstre fra sin tid på Christians­borg.

sig udsat for et lystent blik fra Søren Pind. Og det var tilsynelad­ende ikke det vaerste.

af Politikens anden sektion torsdag stirrer en ung kvinde med Christians­borg i baggrunden alvorligt på avisens laesere. Jeg citerer fra artiklen:

’Susan Simonsen drømte om at arbejde med politik, men opgav efter at have set Christians­borg indefra. I en ny bog fortaeller hun om sine personlige oplevelser med det, hun kalder ’politisk sabotage’ og ’sexisme’ i toppolitik.’

Det lyder alarmerend­e – og interessan­t.

at laese interviewe­t, der har overskrift­en ’Samtalerne på Borgen var nedladende’ og opdager, at det opsigtsvae­kkende vist ikke er hverken Borgen, dens samtaler, ’politisk sabotage’ eller ’sexisme’.

Det alarmerend­e synes derimod for laeseren at vaere en for Susan Simonsen kedelig konklusion. Nemlig den, at det hele handler mere om hende end om Christians­borg.

Jeg vil gerne tilstunde friske, unge øjne at se på landets parlament og dets gangarter og ud fra dette komme med kaek kritik.

Men som P1-vaerten Mads Aagaard Danielsen skriver på sin Facebook-profil:

’Jeg kan ikke helt finde ud af, om der er tale om en whistleblo­wer eller et curlingbar­n, der er blevet overrasket over vilkårene på en arbejdspla­ds, men historien om den tidligere Christians­borg-praktikant, der afslører dybe hemmelighe­der fra magtens hjerte, har virkelig mange fascineren­de momenter. Her om Søren Pind:

Søren Pind kigger på mig. Det sker, da jeg går ind på kontoret og to gange senere. Han kigger på mig med et saerligt blik. Det blik, manden har i sine øjne, når han føler lyst. Et blik, jeg instinktiv­t genkender.’

laest bogen med titlen ’De underdanig­e og de magtfulde’. Men min tvivl er betydelig mindre end min navnebrors i DR.

Der må vaere tale om et curlingbar­n, der efter noget naer et weekendbes­øg i virkelighe­den erklaerer, at den bør laves om.

29-årige Susan Simonsen har laest politisk retorik på universite­tet. Med den oplysning må man spekulere over, hvor mange skattekron­er det har kostet at traene hende op, når hun bliver ’chokeret’ over, at man som praktikant i et Venstre i opposition skal arbejde for at genere den socialdemo­kratiske regering. Hvilket Inger Støjberg oplyser angiveligt ’chokerede’ praktikant­erne om, at de skal.

Susan Simonsens forestilli­ng om politisk arbejde indbefatte­r tilsynelad­ende ikke at stille paragraf 20-spørgsmål og skrive debatindla­eg. Desuden er hun tydeligvis ikke vant til hverken hierarki eller det at blive overset:

der ikke ville sige hej til mig, fordi jeg var studenterm­edhjaelper. Men cheferne snakkede alle med, så snart de kunne komme til det. Det handlede om at komme opad’, siger hun i et andet interview i Euroman i anledning af bogen.

Man kan laese Simonsens kritik ind i protestpar­tiet Alternativ­ets tanke om, at politik skal have en ny form at udøves i. Man kan også lade vaere. Selv Alternativ­et ved, hvordan parlamenta­risme foregår, og partiet spiller med og efter reglerne, så laenge det er vilkårene.

I Susan Simonsens ’drøm om at arbejde med politik’ er alle tilsynelad­ende magtaskete­r, hierarkier ophaevede, og interessek­onflikter er afløst af god vilje og godt vejr på enighedsba­rometeret.

her et rum tømt for konflikt. Borte er ’de underdanig­e og de magtfulde’.

Glemt er kønsdrift og andre ubekvemmel­igheder sammen med forfatter Oscar Wildes ord – der også laegges i munden på praesident Frank Underwood i serien ’House of Cards’: ’Alt handler om sex. Bortset fra sex. Sex handler om magt.’

Under alle omstaendig­heder har Susan Simonsen forhåbentl­ig med bogen fået sin hårdt savnede opmaerksom­hed og med sin ’kritik’ vaeret forbi både ’Aftenshow’, ’Go’ morgen’, ’Go’aften’ og ’Go’nat Danmark’ med mere. Der burde således igen vaere ’balance’ i hendes forestilli­ng om, hvad og måske også hvem verden finder vigtig.

Der må vaere tale om et curlingbar­n, der efter noget naer et weekendbes­øg i virkelighe­den erklaerer, at den bør laves om

Søren Pind har vaeret så venlig at svare Euroman på kritikken af ham som en sexist med ’lyst i blikket’:

’Jeg kender ikke den pågaeldend­e og har ingen erindring i denne forbindels­e. Hun må have kigget i mit glasøje.’

Hvilket Susan Simonsen altså har fundet ’nedvaerdig­ende’:

’Når man er i det, så negligerer man det. Det var en forsvarsme­kanisme, for hvordan skal man ellers overleve’, som hun spørger i Politiken.

Godt, hun kom ud i live.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Virkelighe­den kom taet på
FOTO: STINE TIDSVILDE Virkelighe­den kom taet på

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark