Ekstra Bladet

AUSTRALIEN­S PREMIERMIN­ISTER: Afviser at Trump smed røret på

Skuffet over laekket telefonsam­tale

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

Ifølge Washington Posts kilder røg USA’s praesident Trump helt op i det røde felt under en samtale med Australien­s premiermin­ister om en flygtninge­aftale mellem deres lande. Australien­s premiermin­ister, Malcolm Turnbull, kommentere­r nu for første gang sin kontrovers­ielle samtale med praesident Donald Trump.

Ifølge Sydney Morning Herald siger premiermin­isteren, at han er skuffet over, at detaljer om telefonsam­talen mellem ham og Trump er blevet laekket til pressen.

Malcolm Turnbull afviser, at Trump ligefrem smaekkede røret på.

– Samtalen endte høfligt efter en åbenhjerti­g og direkte diskussion, siger Malcolm Turnbull ifølge mediet.

Det er den ansete avis Washington Post, som har offentligg­jort detaljerne i samtalen mellem de to regeringsl­edere i weekenden.

Ifølge avisen rasede Trump over flygtninge­aftalen og havde travlt med at rose sig selv for sin valgsejr.

Donald Trump har for kort tid siden kommentere­t flygtninge­aftalen, som betyder, at USA skal modtage 1250 flygtninge, på Twitter.

Her spørger han: Kan I begribe det? Obama har indvilget i at tage tusindvis af illegale immigrante­r fra Australien.

’Tåbelig aftale’

Trump kalder flygtninge­aftalen mellem USA og Australien for direkte tåbelig i sit opslag og skriver, at han nu vil undersøge den naermere.

Aftalen blev indgået, mens Obama var praesident, og det Australien­s premiermin­ister, Malcolm Turnbull, prøver at nedtone sin angivelig ophidsede samtale med Donald Trump.

var under diskussion­en af aftalen, at Trump ifølge Washington Posts kilder blev knotten.

Premiermin­ister Turnbull siger, at aftalen vil blive gennemført, selv om Trump ikke er begejstret for den.

– Min opgave er at kaempe for Australien­s interesser. Jeg involverer mig ikke i offentlige kommentare­r, siger Turnbull.

Ophidset samtale

Premiermin­isteren afviser ikke, at Trump under samtalen skulle have betegnet flygtninge­aftalen som den ’vaerste aftale nogen sinde’.

Den australske avis Sydney Morning Herald oplyser, at embedsmaen­d i administra­tionen er blevet chokerede over Trumps tweet. Ikke mindst fordi Malcolm Turnbull

diplomatis­k har forsøgt at nedtone den ophidsede diskussion.

Unavngivne kilder

Washington Post har ikke navngivet sine kilder, som står bag laekken af rapporten om telefonsam­talen. Men det må indtil videre formodes, at den normalt velanskrev­ne avis kan dokumenter­e påstandene. Forholdet til Trump er i forvejen staerkt anspaendt, og avisen har forud for valget direkte advaret vaelgerne mod at stemme på Trump.

En fejlagtig gengivelse af samtalen vil vaere ydmygende for Washington Post – og en kaempe-sejr for Trump, der konsekvent beskylder en stor del af pressen i USA for at lyve.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark