Ekstra Bladet

Ølkrig for millioner

Royal Unibrew og Tuborg kaemper en benhård kamp om sponsormar­kedet inden for musik

- NICK STURM nick.o.sturm@eb.dk

Royal Arena har kostet 1,4 milliarder kroner. Det er tre gange dyrere end Boxen i Herning. De fleste kender nok sloganet ’Tuborg gør noget ved musikken’ og forbinder ligeledes bryggeriet med livemusik, men det kan vaere, at man skal til at vaenne sig af med det.

Inden for de seneste år har konkurrent­en Royal Unibrew kaempet sig ind på samme marked, som Tuborg nu i årevis har siddet tungt på.

En af de nok mest iøjnefalde­nde udviklinge­r er arenaen på Ørestaden, der har fået titlen Royal Arena.

– Vi er megastolte af, at vi har fået arenaen. Og det bliver helt sikkert et kaempe aktiv for os både på musik-, men også på sportsside­n. Vi ser også frem til de sportsarra­ngementer, der kommer derude, siger sponsorche­f hos Royal Unibrew, Freddy Larsen.

Dårligt tilbud

Carlsberg Danmarks sponsorche­f, Peter Giacomello, bekraefter, at Tuborg også var i spil om at få sit navn på den nye arena.

– Vi har haft en god dialog med Live Nation, men vi fandt ikke, at prisen var i overenstem­melse med det produkt, der blev tilbudt, siger han.

Peter Giacomello slår fast, at Tuborg hellere vil ’interagere med musikken’, som han formulerer det, frem for at købe et navnespons­orat.

– Penge er en knap ressource, så vi vil hellere investere i begivenhed­er end navne, lyder det.

Royal Unibrew er gået strategisk til vaerks siden 2010, hvor bryggeriet søsatte kampagnen ’Tak Rock’, der har haft Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, D-A-D og Sort Sol som ambassadør­er.

– Vi skulle finde en anden måde at komme ind på markedet, og det har vi gjort gennem talenterne, siger Freddy Larsen, der oplyser, at Royal har overtaget retten til fadølsanla­eggene i Forum og DR’s Koncertsal over Tuborg, der tidligere var leverandør der.

Carlsberg Danmarks sponsorche­f, Peter Giacomello, forklarer, at man opfatter Royal Unibrew som en vaerdig konkurrent, men han afviser blankt, at bryggeriet skulle føle sig truet.

– Der er ingen tvivl om, at vi har flere markedsand­ele, end Royal har. Også målt i liter og gaester. Det er klart, når vi har en begivenhed som Grøn Koncert, Roskilde Festival og et spillested som Vega, siger sponsorche­f hos Carlsberg, Peter Giacomello.

Her har Tuborg andele i sponsormar­kedet inden for musik:

Roskilde Festivalen, Grøn Koncert, Northside Festival, Tinderbox, Jelling Festival, Nibe Festival, Vig Festival, Rock under Broen, Vega, Amager Bio, Rust, Train, Voxhall og Kansas City.

Her har Royal Unibrew andele i sponsormar­kedet inden for musik:

Forum, Pumpehuset, Stengade 30, Bremen Teater, Tivoli, Distortion, Royal Arena, Bella Center, Copenhell, Trailer Park Festival, Strøm, DR’s Koncertsal, Smukfest, Karrusel, Culture Club Odense, Spot Festival og Royal Beer Rock Tour.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ??
FOTO: LINDA JOHANSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark