Ekstra Bladet

Er gentaenkt også gennemtaen­kt?

- Kamma Ankjaerø Ny Munkegade 80 Aarhus C

Dronning Margrethe er protektor for Aarhus som Europaeisk Kulturhove­dstad 2017. Af et interview fremgik det klart, at det for dronningen er helt vaesentlig­t, at kristendom­men er en del af kulturhove­dstads-året: ’Kultur uden kristendom, det kan man dårligt forestille sig. De to ting går hånd i hånd. Kulturen er baseret på den kristne baggrund, som vi har haft i mere end 1000 år’.

Derfor virkede det helt forkert og i strid med historien, at vikingeski­be dominerede åbningen af kulturhove­dstads-året.

Skibene kan kun opfattes som symbol på asatroen. I forstavnen på et af skibene sad for eksempel en ravn, som måtte formodes at vaere en af Odins. På samme skib havde man anbragt de to Jellingste­n, så man kom til at taenke på erobret gods fra et vikingetog­t. Og når den store Jellingste­n betegnes ’Danmarks dåbsattest’, kan anbringels­en af den på vikingeski­bet med rette betragtes som en hån mod kristendom­men – og vikingeski­bsparaden i det hele taget som en misforståe­lse.

Det kan godt vaere, den er gentaenkt, men er den også gennemtaen­kt? at det er meget aergerligt, at den danske regering ikke har formået at få Rusland til at laegge de mange arbejdspla­dser og millioner af kroner, der følger med den store gasledning, på Bornholm. Den danske regering lider af russerfryg­t. Det koster Danmark dyrt. at hvis der er noget om de fiksfakser­ier og andre krumspring, som Ditte Okman skriver om i lørdagens Ekstra Bladet i forbindels­e med Johannes Langkildes hest, så er DR og nyhedsdire­ktør Haagerup åbenbart gået langt under Statsrevis­orernes radar. Pøblen skal bare arbejde og arbejde, mens de folkevalgt­e kan skumme fløden.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark