Ekstra Bladet

Stjerne dømt helt ude

- HANS-HENRIK HYBOLT HARE ANDERS JUNGE ERNST haren@eb.dk; aje@eb.dk

Hakan Çalhanoglu kommer ikke til at spille mere for Bayer Leverkusen i denne saeson, meddeler sportsdoms­tolen CAS.

Han straffes med karantaene og skal desuden betale en kompensati­on på 100.0000 euro til den tyrkiske klub Trabzonspo­r.

Tilbage i 2011 havde Hakan Çalhanoglu lavet en aftale om et skifte med den tyrkiske klub, men han skiftede mening og skiftede til tysk fodbold. Nu falder straffen. De var frustrered­e og rasende.

Rayo Vallecanos fans skulle denondelyn­emig ikke have en spiller i klubben, der sympatiser­er med det yderste højre i politik. I hvert fald ikke, når ordet ’nazisme’ var blevet naevnt.

Derfor gik de på barrikader­ne, da det blev kendt, at den spanske klub havde indgået lejeaftale med ukrainske Roman Zozulya, der blev hentet i Betis kort før transfervi­nduets lukning.

For angriberen var blevet kaedet sammen med det yderste højre i Ukraine, da han bar en trøje med et logo på – OG i øvrigt var fotografer­et tidligere med et maskingeva­er i hånden.

Så måtte manden jo vaere nazist, var holdningen flere steder.

Nåede en traeningss­amling

Fansene i Madrid-klubben formåede endda at demonstrer­e i en sådan grad, at ledelsen simpelt hen ikke kunne sidde den overhørig. Og inden Zozulya nåede at vaenne sig til forholdene i den spanske hovedstad, var han allerede fortid. Det skriver Marca og flere andre spanske medier

Ukraineren havde ellers selv forsøgt at laegge låg på beskyldnin­gerne omkring hans påståede sympatier for den yderste højrefløj ved at skrive et åbent brev til Rayo Vallecanos fans.

Her han tog kraftigt afstand fra beskyldnin­gerne, men ordene formåede altså ikke at aendre på situatione­n, og han er nu tilbage i Betis. En løsning, som Sevilla-klubbens sportsdire­ktør, Miguel Torrecilla, ser som den bedste udgang på en kedelig fortaellin­g.

– Vi har besluttet, at det er det bedste for spilleren at vende retur til Sevilla. Spilleren er meget vred, og han forventede ikke, at dette ville forekomme, siger Torrecilla ifølge BBC.

– I går (tirsdag, red.) skrev han et brev til Rayo-fansene, men det virkede til, at han ikke kunne overbevise visse fraktioner, så vi tager ham tilbage, lyder det videre.

Roman Zozulya blev hentet til Betis i 2016, efter at han havde haft en glimrende saeson i ukrainske Dnipro. Han har laenge vaeret inde omkring landsholde­t og deltog også ved sommerens EMslutrund­e i Frankrig.

 ?? FOTO: AP ?? Roman Zozulya nåede ikke at vaere i Rayo Vallecano, før hans kontrakt blev revet i stykker. Det kan han takke klubbens fans for.
FOTO: AP Roman Zozulya nåede ikke at vaere i Rayo Vallecano, før hans kontrakt blev revet i stykker. Det kan han takke klubbens fans for.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark