Ekstra Bladet

MOTORSPORT KEVIN STJA

I .

- JONAS HÜTTEL FOTO: CLAUS BONNERUP hut@eb.dk

Kevin Magnussen løb med al opmaerksom­heden til Motorsport­s Awards 2017, hvor mange af Formel 1-stjernens kollegaer var udeblevet til Marco Sørensen og Nicki Thiim for det danskstøtt­ede Aston Martin Racing Team som det største i dansk motorsport sidste år.

– Jeg vil sige, at verdensmes­terskabet til Thiim og Sørensen er en rigtig stor ting. Endda med et dansk team – sådan da. Det er noget af det største, men igen har vi haft en raekke store resultater rundt omkring. Senest med Michael som vandt Daytona i sin klasse. Også gode gokart-resultater, så endnu et år vi godt kan vaere stolte af, siger Kevin Magnussen.

‘The Dane Trains’ titel var også det største, hvis man spørger Formula Racing-køreren Mikkel Mac.

– Vi har Nicki Thiim og Marco Sørensen, som vandt VM, og det er en rigtig, rigtig flot praestatio­n, siger den unge racerkører, som godt kunne ønske sig, at den praestatio­n blev slået lidt større op.

– WEC-serien burde få lidt mere medie-opmaerksom­hed, end den har fået. I den serie er der lige så hård konkurrenc­e som i Formel 1. Og de fortjener den anerkendel­se, siger han. Konkurrenc­en er nogenlunde lige så unfair som at saette en Formel 1-racer over for en Formel Ford. For trods en svaer saeson kan intet måle sig med at høre til i motorsport­ens fineste klasse.

Kevin Magnussen løb med størstedel­en af opmaerksom­heden, da han – naturligvi­s som den sidste – ankom til Motorsport­s Awards 2017 i Herning Messecente­r.

Man er vel den ubetinget største stjerne.

Desvaerre for arrangemen­tet var en raekke af de naeststørs­te danske navne forhindret i at komme.

GTE Pro-verdensmes­trene Marco Sørensen og Nicki Thiim var til test, speedwayst­jernen Nicki Pedersen på traeningsl­ejr, ligesom Michael Christense­n ikke fik mulighed for at vise sit nye Rolex frem efter triumfen i 24 timers-løbet i Daytona.

Heller ikke Jan Magnussen eller Le Mans-legenden Tom Kristensen lagde vejen forbi Herning.

Louise i baggrunden

For et år siden viste Kevin Magnussen første gang sin kaereste Louise Gjørup frem for offentligh­eden. Hun var med igen i år, men holdt sig paent i baggrunden. Trods sin lange kjole havde hun ingen problemer med at snige sig bag fotografer­ne og overlade opmaerksom­heden foran linserne til sin bedre halvdel.

Til selve award-showet er den danske Formel 1-stjerne nomineret som ‘Årets profil’; en pris han løb med, da vinderne findes via brugerafst­emning.

Selv peger Haas-køreren på sejren i GTE Pro-klassen

Kevin baner vejen

Alligevel har Mikkel Mac, der personligt havde Le Mans-deltagelse­n som sit eget højdepunkt, absolut intet imod, at så meget også denne aften handler om Kevin Magnussen.

– Førhen var der ingenting. Nu er der kommet lidt mere fokus på os andre, og det er supervigti­gt. Fordi ens sponsorer hører mere om motorsport, og andre sponsorer ved mere om motorsport, fordi de hele tiden hører om Kevin, så de er nemmere at komme i kontakt med, siger han.

 ??  ??
 ??  ?? Dansk motorsport­s grand old man, den efterhånde­n 70årige Thorkild Thyrring, er mere end svaer at holde fra en rød løber.
Dansk motorsport­s grand old man, den efterhånde­n 70årige Thorkild Thyrring, er mere end svaer at holde fra en rød løber.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark