Ekstra Bladet

MOTORSPORT L SHOWET Fed oplevelse hos Ferrari: Haas-raceren er hurtig!

. I5

-

Programmet de seneste uger for Kevin Magnussen har foruden hård fysisk traening budt på en rundtur til Haasteamet­s forskellig­e baser i Storbritan­nien, USA og Italien.

Heriblandt besøg i Ferraris hovedkvart­er Maranello.

– Det var fedt at se og en speciel oplevelse at komme ind, selv om vi er der med Haas-briller på for at forbedre vores bil, fortaeller Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet talte med ham i forbindels­e med Dansk Motorsport Award 2017.

Ferrari levererer motorer til Haas-raceren, men samarbejde­t omfatter også brug af italienere­ns simulator.

Her fik Kevin Magnussen et smugkig på, hvad Haas-raceren kan i den kommende saeson.

Førsteindt­rykket er lovende.

– Den er hurtig! Men hvor hurtig den er i forhold til de andre, er altid det, som er svaert at gaette på. Jeg er ret sikker på, at alle biler bliver meget hurtigere til den nye saeson, siger Kevin Magnussen med tanke på det nye reglement, som sigter efter at gøre racerne både mere kraevende at køre og adskillige sekunder hurtigere.

Rare mennesker

Herudover bød rundvisnin­gen også på stop i USA og raceteamet­s hovedkvart­er i Banbury i England.

– Det var godt at møde teamet og få et førsteindt­ryk af dem. Det virker til at vaere en gruppe rare mennesker. Det har vaeret meget fedt at laere hele teamet at kende på så kort tid, og det er kun muligt, fordi det er så lille.

Første gang han saetter sig bag rattet i den rigtige racer og ikke bare en computersi­mulation bliver til forsaesone­ns første test, som køres 27. februar til 2. marts i Barcelona.

Her er det planen, at Romain Grosjean kører den første testdag, hvorefter Kevin Magnussen tager sig af de to efterfølge­nde, inden franskmand­en slutter af.

Hvilket kan blive lidt af en udfordring for fysikken med to lange dage i traek i de mere kraevende 2017-racere.

– Jeg har forberedt mig så godt, jeg kunne, og traenet så hårdt jeg kunne. Jeg føler ikke, jeg kunne traene mere.

Jeg har forberedt mig så godt, jeg kunne, og traenet så hårdt jeg kunne. Jeg føler ikke, jeg kunne traene mere Den er hurtig! Men hvor hurtig den er i forhold til de andre, er altid det, som er svaert at gaette på. Jeg er ret sikker på, at alle biler bliver meget hurtigere til den nye saeson

– Ligegyldig­t hvor hårdt du traener, er der altid nogle nakkemuskl­er, du ikke kan holde ved lige. Så det bliver rigtigt hårdt, er jeg sikker på. Men stadig fedt!

– Lige nu glaeder jeg mig bare til at komme ud at køre. Det har vaeret en lang vinter, siger den danske Formel 1stjerne.

 ??  ?? Viste kaeresten frem
Kevin Magnussens kaereste Louise Gjørup trives bedst vaek fra rampelyset, men i går var hun taget med til Dansk Motorsport­s Award.
Viste kaeresten frem Kevin Magnussens kaereste Louise Gjørup trives bedst vaek fra rampelyset, men i går var hun taget med til Dansk Motorsport­s Award.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark