Ekstra Bladet

Dusør udloves i grusom drabssag

- STINE BOLTHER PRIVATFOTO stine.bolther@eb.dk TOMMERUP: CHARLOTTEN­LUND: ODENSE: KORSØR: ODENSE: SKAELSKØR: BORNHOLM:

32-årige Louise Borglit var gravid, da hun blev overfaldet og draebt under en gåtur i Elverparke­n om aftenen fredag 4. november i fjor.

i Herlev. En af de lokale borgere, Anita Jensen, samlede i november og december ind til dusøren.

– Jeg håber, dusøren kan vaere med til at holde fokus

på sagen og få dem, der ved noget, til at komme frem, siger Anita Jensen, som også har stiftet foreningen ’Care4U2.dk’ på baggrund af drabssagen.

Politiet håber, pengene kan lokke nogle nye vidner frem.

– Vi håber, at dusøren kan vaere med til at få de folk frem, som sidder med en viden, de endnu ikke har givet politiet, siger politikomm­issaer Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi

– Vi ved, vi endnu ikke har kontakt med alle, der var i eller ved Elverparke­n 4. november sidste år. Det her skal også vaere en opfordring til, at de folk retter henvendels­e til politiet, siger drabsefter­forsker Ole Nielsen.

Politiet har før givet et signalemen­t på den mand, som de mener, er gerningsma­nden. Han beskrives som en 28-30-årig mand iført mørk kasket, hvor haetten fra jakken var slået op under kasketten. Han beskrives desuden som cirka 180 cm høj, tynd/spinkel af bygning med markeret og smalt ansigt. Han var iført en sort jakke med haette, sorte bukser og mørke sko.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er tale om et såkaldt fjern-drab. Det vil sige, at gerningsma­nden ikke kendte sit offer før drabet.

Var gravid

Louise Borglit var gravid i syvende måned den pågaeldend­e skaebneaft­en, hvor hun blev overfaldet og draebt med knivstik i det grønne område i Herlev.

Godt en uge senere blev hun bisat i stilhed.

Her var kun familie og kolleger til stede.

Torsdag aften blev en Q8-tank, der ligger på Ballerupve­j, udsat for et røveri. Her ankom gerningsma­nden i en Ford Ka. Han gik ind i butikken, hvor han med en mindre køkkenkniv truede sig til et udbytte på 1500-2000 kr. Han beskrives som etnisk dansk, og han var iført sort haettetrøj­e.

Her er der anmeldt tyveri fra en varebil af maerket Peugeot Boxer. Bilen fik opbrudt en lås, og her blev der stjålet diverse vaerktøj. Blandt andet skruemaski­ner, bajonetsav, borehammer, fugepistol­er, dykkerpist­ol og lignende.

Her indfandt tre maend – heraf to med anden etnisk baggrund – og en kvinde sig hos en kvinde, som den ene mente skyldte en bekendt penge. Kvinden blev slået og truet med en pistol til at udlevere 7000 kr. samt haeve yderligere 6000 kr. i en naerliggen­de haeveautom­at.

Her stjal en mand en større sort skindtaske med diverse indhold. Gerningsma­nden beskrives som 20 til 30 år, ca. 175 cm høj, almindelig af bygning. Han var iført blå halvlang jakke og jeans, da han stjal tasken.

Her er fire drenge anholdt i forbindels­e med tyveri af to biler. Bilerne blev stjålet i forbindels­e med et indbrud, hvor der forsvandt bilnøgler til de to køretøjer. Naeste morgen blev de to biler spottet ved en tankstatio­n, hvor de fire drenge i alderen 15 til 17 blev anholdt.

Trafikulyk­ke på Vestre Stationsve­j, hvor der i forbindels­e med noget vejarbejde var opstået køkørsel. I den forbindels­e var en bilist uopmaerkso­m, og derfor kørte vedkommend­e op bag i den forankøren­de. Den kvindelige bilist kørte fra stedet, da hun ikke mente, der var opstået skader.

Her kørte en spritbilis­t i havnen ved 21.30-tiden. Formentlig var hans promille for høj, da han glemte at dreje i et sving. Derfor fortsatte bilen ligeud og endte i vandet. Hverken bilisten eller hans hund kom noget til. Han er nu sigtet for spirituskø­rsel

. Her har politiet modtaget flere anmeldelse­r om, at unge kører ’raes’ på en p-plads ved Dueodde. Politiet beder om, at dette må stoppe, da det er til gene for de omkringboe­nde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark