Ekstra Bladet

Vi vil have historien frem og belyst, så andre ikke ender i samme situation og skal begrave et barn, som måske kunne have vaeret reddet, hvis laegen havde gjort sit arbejde ordentligt

-

dog til symptomern­e på blodproppe­r. Hun har selv haft en i benet, og flere i hendes familie har også vaeret ramt.

– Efter at laegen har sagt, at der ikke er noget galt, siger han, at vi kan saette os ud og se tiden an eller køre hjem. Og da der kun er 12 minutter ind til sygehuset, kører vi hjem, husker JensOle om det første besøg på hospitalet.

Der går dog ikke lang tid, før Charlotte sender Jonas og sin mand af sted igen:

– Nu skal I køre – den er simpelt hen fuldstaend­ig gal – han har alle symptomer. Jeg siger til Jacob, at jeg er sikker på, han har en blodprop, men nu kører far med ham ind på sygehuset, og så får de styr på det. Jeg taenker, at når de ved, det er det, så må de saette behandling i gang.

Tilbage på skadestuen beordrer en sygeplejer­ske straks Jonas ind på en stue. Henvendt til kolleger spørger hun efter blodprøven fra tidligere på dagen.

– Jeg fortaeller, at der ikke blev taget nogen. Så siger hun: ’Er der ikke taget nogen’ og ligner et stort spørgsmåls­tegn, husker Jens-Ole, som først tillaegger den manglende blodprøve betydning senere.

kører mod Odense og får Jens-Oles søster til få fat i lillesøste­r Justina på efterskole­n.

På Odense Universite­tshospital­s specialafd­eling VITA udfører laegerne en akut ballonudvi­delse, mens man ved hjaelp af en hjertelung­emaskine holder gang i hjertet. Det lykkes laegerne at få blodproppe­n til at forsvinde. Men det er for sent.

Hjertet står stille, hjertemass­agen har givet kraftige indre blødninger. ifølge obduktions­rapporten er bl.a. begge lunger ’udtalt blodfyldte’, hjertestop­pet og den flere timers manglende blodcirkul­ation giver stor risiko for hjerneskad­er, og de øvrige organer er begyndt at saette ud.

– De holder os løbende orienteret, og til sidst siger de, at de godt kan blive ved, men at det er urealistis­k. Vi beder dem om at stoppe.

Familien har siden Jonas’ død forsøgt at holde sammen på sig selv og leve videre. De fastholder, at laegen svigtede, og er i faerd med at sende en klage til Styrelsen for Patientsik­kerhed.

– Hvis man havde igangsat en behandling tidligere, kunne Jonas måske have vaeret i live i dag. Det er ikke, fordi vi vil haenge en laege ud eller taenker på pengene; dem har vi sikkert allerede betalt i advokatudg­ifter. Vi vil have historien frem og belyst, så andre ikke ender i samme situation og skal begrave et barn, som måske kunne have vaeret reddet, hvis laegen havde gjort sit arbejde ordenligt.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? CHARLOTTE KENDER – Vi mener, laegen har begået to fejl: At der ikke blev taget blodprøve, og at han flere gange afslog enhver mulighed for, at det kunne vaere en blodprop. Som vi ser det, kører han som laege naermest over for rødt lys, siger Charlotte...
FOTO: JONAS OLUFSON CHARLOTTE KENDER – Vi mener, laegen har begået to fejl: At der ikke blev taget blodprøve, og at han flere gange afslog enhver mulighed for, at det kunne vaere en blodprop. Som vi ser det, kører han som laege naermest over for rødt lys, siger Charlotte...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark