Ekstra Bladet

PÅ VEJ I BRUMMEN

-

Vi laeser i Berlingske:

’Politiets Efterretni­ngstjenest­e (PET) har anlagt en straffesag mod JP/Politikens Hus og Politikens ansvarshav­ende chefredakt­ør og kraever, at mediekonce­rnen bliver idømt en bøde på mindst 15 millioner kroner, fordi Politiken i et saertillae­g i oktober bragte den omstridte PET-bog.

Da det var Politikens ansvarshav­ende chefredakt­ør, Christian Jensen, som besluttede at offentligg­øre bogen, kraever PET ham idømt en faengselss­traf på fire måneder.’

I staevninge­n fra PET tales åbenbart om ’lovovertra­edelsens grovhed, karakter og omfang’.

Her vil Slyngelstu­en gerne komme med en replik:

Det er muligt, at Efterretni­ngstjenest­en fik nedlagt et fogedforbu­d mod bogen ’Syv år for PET – Jakob Scharfs tid’, og at forbuddet derpå blev overtrådt.

Vi har bare aldrig fattet forbuddet. Hvad står der i den bog, som er hemmeligt? Det er vel langt vaerre, at en halv nation er blevet lokket til at kede sig igennem en bog, fordi en tydeligvis uduelig efterretni­ngstjenest­e opfører sig som skraemte kyllinger, end at PET tages alvorligt i denne sag.

Og hvad angår ’lovovertra­edelsen omfang’, så er Politikens oplag altså ikke specielt omfangsrig­t nu om dage.

Men PET-typer, derude! Hvis I vinder pengene, kan vi så også få vores 39 kroner tilbage for den pågaeldend­e dags Politiken? I så fald må I godt kaste ham kappelan Jensen i brummen.

 ?? FOTO: PETER HOVE OLESEN/POLFOTO ?? Politikens chefredakt­ør Christian Jensen kraeves dømt.
FOTO: PETER HOVE OLESEN/POLFOTO Politikens chefredakt­ør Christian Jensen kraeves dømt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark