Ekstra Bladet

DATTER EFTER KENDT TEGNERS DØD: Han var ikke parat til at tage herfra

Franz Füchsel var en af de 12, der lagde streg til profeten Muhammed i Jyllands-Posten

- JACOB HØNGAARD JENSEN AMALIE KAARIS LUND jaje@eb.dk; akl@eb.dk

Franz Füchsel blev 89 år gammel. Han døde efter tre måneders kraeftsygd­om.

Også hans store humoristis­ke sans skal tegneren huskes for.

– Han var en meget humoristis­k person at omgås og var det sjove midtpunkt i flere selskaber, jeg har vaeret til med ham, siger den tidligere chefredakt­ør.

Hr. Skovmose

Og inspiratio­nen til sine vitterlige tegninger og skrevne vittighede­r, som man kan laese på Füchsels hjemmeside, kunne han nemt finde på Ekstra Bladets redaktion.

– Hver gang, han tegnede en mand i en uheldig situation, kaldte han figuren for ’Hr. Skovmose’. Joken var for at gøre grin med layoutchef­en, der dengang hed Per Skovmose, fortaeller Bent

Falbert og tilføjer, at Per Skovmose desvaerre ikke er blandt os laengere, for ellers kunne han fortaelle nogle sjove anekdoter fra dengang.

Også den danske forfatter Kåre Bluitgen, der stod bag bogen ’Koranen og profeten Muhammeds liv’, har kun rosende ord tilovers for tegneren.

– Han var en af de sjoveste tegnere. Det er trist, siger Kåre Bluitgen.

– Jeg har kendt ham som tegner, fra jeg var barn. Og har jo vaeret vildt betaget af ham gennem hele mit liv. Det er jo ham, der laver den morsomste af Muhammed-tegningern­e. En helt fredelig og uskyldig tegning, som han jo måtte lide under alligevel. Morgenavis­en Jyllands-Posten bragte 30. september 2005 forskellig­e tegneres bud på, hvordan profeten Muhammed ser ud. Her Franz Füchsel tegning.

 ?? FOTO: OLE FREDERIKSE­N ??
FOTO: OLE FREDERIKSE­N
 ??  ?? En af Franz Füchsels utallige vittigheds­tegninger.
En af Franz Füchsels utallige vittigheds­tegninger.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark