Ekstra Bladet

Tre ambulancer

- Mr@eb.dk

over et år, kan Falck langt bedre kan leve med laengere responstid­er i visse områder i laengere perioder, fordi det udlignes over året. Det ville overraske mig, hvis man gjorde det på samme måde i andre regioner.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er det kun i Region Nordjyllan­d og i Region Syddanmark, at responstid­smålet udregnes på årsbasis.

Har I i kølvandet på den seneste tids daekning af jeres ambulanceb­eredskab overvejet at aendre i jeres kontrakt med Falck. For eksempel at få flere ambulancer?

– Nej. Hvis vi skal aendre i kontrakten med Falck, så skal den vaere mislighold­t, og det er den ikke.

– Men I har jo netop aendret i kontrakten så sent som i april 2016, hvorefter der blev sparet tre ambulancer vaek i Himmerland?

– Det er rigtigt, at vi har aendret aftalen med Falck ift. bodsbetali­ngen, så de kun kan få en bøde, hvis de ikke overholder tiderne pr. år. Det taenker jeg ikke betyder noget saerligt.

– Hvis det ikke betyder noget for Falck, om de skal leve op til målene over et år frem for et kvartal, hvorfor har de så ønsket den aendring?

– Det må du spørge Falck om. Jeg kan ikke se, det skulle gøre nogen forskel, om de kun skal overholde målene set over et år.

– Så I har ikke haft nogen betaenkeli­gheder ved at lave det om, som Falck bad om?

– Nej. Og jeg kan i øvrigt ikke se nogen naevnevaer­dig aendring i responstid­erne. Faktisk var 90 procent af ambulancer­ne hurtigere fremme i fjerde kvartal 2016, end de var i tredje. Så jeg har lidt svaert ved at se problemet. Det vigtige for os er, at folk får hurtig hjaelp. Ikke at

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 7. januar.
Ekstra Bladet 7. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark