Ekstra Bladet

Show med Rune Klan: Lav saedkvalit­et og stor magi

- HANS BJERREGAAR­D Rune Klan: ’Barnløs’ PR-FOTO hagar@eb.dk

Det Kongelige Teater Frem til 11. februar – derefter rundt i landet Set ved premieren fredag både hårdt og bøvlet med sådan en lille én. Som da han henvender sig til en tilskuer med barn:

– Alene det, at du er kommet ud. Hvis du kommer igennem det her uden at falde søvn, så er det en succes!

Og han bryder sig jo naermest ikke om børn:

– Hvorfor må man ikke sige nej til at holde folks børn?

For det har Rune Klan åbenbart slet ikke lyst til.

Menstruati­onscyklus

Men gradvist røber Rune Klan en glødende laengsel efter selv at blive far. Han og kaeresten – hustruen – har i adskillige år forsøgt at få et barn. Hidtil forgaeves, fordi hans saedkvalit­et er meget lav, som han åbenhjerti­gt fortaeller.

Med en uhyre høj detalje- Når Rune Klan tryller, kan tilskuerne få de små detaljer med på storskaerm. Bemaerk hatten. Det er en tryllehat, og tørklaedet er et trylletørk­laede. ringsgrad får vi fortalt, hvordan et barn egentlig bliver til. Ikke så meget med fokus på den sjove del, men på sådan noget som aeggeleder­e og livmoder og saedceller og – ikke mindst – menstruati­onscyklus.

Heldigvis nøjes Rune Klan ikke med at fortaelle. Han illustrere­r de videnskabe­lige kendsgerni­nger med adskillige saerpraege­de, hjemmebygg­ede apparater, som Storm P. ikke ville have grund til at skamme sig over.

Samt en raekke tryllekuns­ter, der på én eller anden måde også kaster lys over forplantni­ngens mysterium.

Skyld og skam

Den desperate laengsel efter at indtage faderrolle­n kan synes et tungt emne for et kombineret trylle- og standup-show, men Rune Klan håndterer den hjerteskae­rende sag med afvaebnend­e selvironi og en perleraekk­e af one-liners:

– Det slider på et forhold at forsøge at få et barn. Der har vaeret både skyld og skam og andre norske tv-serier.

Tryllenumr­ene er alle af høj kvalitet. Han lader rekvisitte­r forsvinde og bytte plads og forudser en tilfaeldig­t udvalgt tilskuers beslutning på en måde, så man skulle tro, overnaturl­ige kraefter var involveret, men det er de nok ikke. Rune Klan er bare meget dygtig.

Og så er der hemmelighe­derne. Dem må du selv gå ind og opleve.

Du vil more dig, du vil blive forundret, og du vil blive bevaeget. Her er noget på spil, og jeg har aldrig oplevet Rune Klan i bedre form.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark