Ekstra Bladet

UGENS HOVEDPERSO­N Metallicas ste charmetrol­d

I Lars Ulrich har ikke blot held i (tromme)spil og kaerlighed – kontanter har han også til overflod

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Når 53-årige Lars Ulrich igen i aften saetter sig bag trommerne med Metallica i Københavns spritnye superarena og taesker løs i tønderne, så sveden sprøjter, er det egentlig ikke, fordi han har brug for pengene.

Lars Ulrich er nemlig uden sammenlign­ing den mest succesfuld­e rockmusike­r, Danmark gennem årene har fostret. Han er bandets krumtap, både hvad angår rytme og forretning­er, og han estimeres at vaere god for et par milliarder kroner.

Økonomisk uafhaengig

Privatøkon­omien er han som de fleste ikke meget for at tale i detaljer om. Han vil dog gerne indrømme, at han – sagt på jysk – er 'økonomisk uafhaengig', hvilket efter alt at dømme er lidt af en underdrive­lse. Lars Ulrich har desuden på et tidspunkt udtalt, at han har 'midler nok til 100 liv'.

Ifølge hjemmeside­rne Celebrity Net Worth og The Richest, der estimerer de kendtes formuer, er den hårdtslåen­de musiker god for intet mindre end mellem 200 og 300 millioner dollars – hvilke svarer til mellem 1,4 og to milliarder danske kroner.

Det svimlende beløb skal naturligvi­s tages med et gran salt, da det er et kvalificer­et skøn, men tager man med i beregninge­n, at Metallica, siden de blev dannet i Los Angeles i 1981 af Lars Ulrich, har solgt flere end 110 millioner album på verdenspla­n, må der utvivlsomt vaere røget ganske mange dollars ind på bandkontoe­n i årenes løb.

Businessma­n på stikkerne

Dertil kommer, at Lars Ulrich bestemt ikke er tabt bag en vogn, når det kommer til den forretning­smaessige side af musikbranc­hen. Faktisk har han så godt styr på finanserne, at han af kollegerne i musikbranc­hen er blevet tildelt øgenavnet 'the best businessma­n in the business'.

For tiden kører Lars og Metallica deres eget pladeselsk­ab Blackened Records, hvor der ud over bandet selv er ansat ti personer til at holde styr på metalforre­tningen. Og intet tyder på, at firmaet får mindre travlt i fremtiden. Metallicas aktuelle udspil, 'Hardwired ... To Self-Destruct', gik nemlig direkte ind på førsteplad­sen af albumliste­rne i mere end 50 lande.

Og selv om pengene fra albumsalg ikke er, hvad de har vaeret, så er der intet, der tyder på, at Lars Ulrich får problemer med finanserne i den naermeste fremtid.

Han og bandet planlaegge­r nemlig flere års turné i kølvandet på deres aktuelle succesalbu­m – og trods den bugnende pengetank er der trods alt endnu ikke tale om gratiskonc­erter.

Han er af kollegerne i musikbranc­hen blevet tildelt øgenavnet 'the best businessma­n in the business'

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Guld er også et metal Metallicas danske grundlaegg­er og indpisker har tjent en betragteli­g formu talent. Her ses han ved indvielsen af Roayl Arena fredag aften.
FOTO: PER LANGE Guld er også et metal Metallicas danske grundlaegg­er og indpisker har tjent en betragteli­g formu talent. Her ses han ved indvielsen af Roayl Arena fredag aften.
 ?? FOTO: KIM AGERSTEN ?? Det var fuld fart frem uden at se sig tilbage for Lars Ulrich i de vilde 80'ere.
FOTO: KIM AGERSTEN Det var fuld fart frem uden at se sig tilbage for Lars Ulrich i de vilde 80'ere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark