Ekstra Bladet

De uhaemmede 80’ere

-

– Der var gang i den. Det var før aids.

Lars Ulrich blev født i Gentofte i 1963 og boede med sin familie i Hellerup, indtil han i sommeren 1980 flyttede til Los Angeles for at følge i sin far, Torben Ulrichs, fodspor og blive profession­el tennisspil­ler.

Sportskarr­ieren blev dog hurtigt skiftet ud med musikken, og han dannede Metallica sammen med sanger James Hetfield. Herefter gik det hurtigt, og når bandet var på landevejen, fik den på alle tangenter.

Der var gang i den

– Vi begyndte at turnere i 1983, og jeg opdagede, at historiern­e og klichéerne om rock and roll-tour-livet i USA var lidt rigtige. Når du er 19 år og kommer fra et tavst miljø i Hellerup og lige pludselig står foran den verden, hopper du i. Det var skaegt. Det var uhaemmet. Der var gang i den. Det var før aids. ’The sky is the limit’, har Lars Ulrich fortalt om de vilde turné-år i 80’erne i et interview med magasinet Euroman.

Den vilde livsstil er dog for laengst lagt på hylden og erstattet af en mere ’idraetsbas­eret tilgang’ til livet som profession­el musiker, der passer bedre til livet som familiefar.

– Jeg er far til tre og har børn, der skal køres i skole klokken 7.35, så jeg kan ikke vaere ude hele natten. Der er blevet byttet om på prioritete­rne, siger Lars Ulrich til Euroman.

 ?? FOTO: AP ?? Lars Ulrich (med hue) og sanger James Hetfield laengst til højre har som de eneste vaeret med i Metallica helt fra begyndelse­n.
FOTO: AP Lars Ulrich (med hue) og sanger James Hetfield laengst til højre har som de eneste vaeret med i Metallica helt fra begyndelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark