Ekstra Bladet

ARENA TIL 1,4 MILLIARDER MED BØRNESYGDO­MME Tørre burgere, dyre øl og usynlige skilte

- Brune urin-spor: Rygere i raseri: Høje priser: Små og uduelige skabe: Københavns nye pisserende: Strømsvigt: Diverse småfejl: kloster@eb.dk

Espen Listuen og Geir Langseth fra Norge var ikke tilfredse med den royale burger og de norske priser.

– De er uspiselige. Tørre fra inderst til yderst. Det er norske priser, rasede Espen Listuen fra Oslo.

En pizza-lignende snack i børnepizza-størrelse kostede 65 kroner. Den blev markedsfør­t med at vaere med hjemmebagt bund, hvilket var usandt, da der var tale om helfabrika­ta udefra. Så personalet i arenaen bestilte pizza fra et gourmet-pizzeria, mens folk var inde til koncert.

Man har valgt at indrette herretoile­tterne uden riste og afløb under de pissoirs, som tusindvis af fadøls-fulde maend ikke rigtigt kan ramme. Så hurtigt sejler de nye lyse gulvene i urin, som mudrede sko traekker ud som brune spor i de faelles korridorer.

Er man først kommet ind, kan man ikke komme ud uden at miste adgang til arrangemen­tet. Noget bøvl for rygerne, for ryger-områderne åbner først kl. 19.30, så flere hundrede nikotin-traengende gaester forsamlede sig i Ikke alle havde nemt ved at finde rundt ved Københavns nye multiarena.

store køer og forlangte dørene åbnet. Nogle begyndte at ryge inde.

0,4 liter fadøl koster hele 50 kr. – og en maltøl i samme størrelse koster 70 kr. En ordinaer sodavand koster 35 kr. i baren.

For at leje et lille skab på omtrent 35 gange 35 centimer skal man gå på nettet og hente to forskellig­e apps til

sin smartphone og betale 30 kroner i leje. Men det komplekse system brød mindst et sted sammen, så folk måtte slaebe dunjakker og store poser med det ny-erhvervede Metallica-merchandis­e med til koncert. Man kunne nemlig kun få det udleveret før koncerten.

Ledelsen i Royal Arena kan forvente, at naboerne vil kraeve festival-toiletter opstillet mellem arenaen og metro-stationern­e, for ellers kommer det til at lugte grimt til sommer, når regnen ikke skyller urin-søerne vaek, som det heldigvis skete efter den første koncert.

Mange steder i verden er det blevet ny standard at indrette barområdet med stikkontak­ter, så folk kan oplade de strøm-slugende smartphone­s, som bliver flittigt brugt under koncerter. Men det har man i Royal Arena undladt, så man kan frygte sure teenagepig­er, som kan få problemer, når boybands skal optraede.

Dele af udendørs-arealerne er stadig en mudret byggeplads.

Der manglede fra begyndelse­n saebe i flere saebeautom­ater på toilettern­e.

Indgange var interimist­isk plastret til i grim rødhvid mine-strimmel – i strid med den ellers fine aestetik. Man havde nemlig tilsynelad­ende ikke taenkt på at på at bygge bomme til de trapper, som skal føre publikum ind i arenaen.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET ??
FOTO: EKSTRA BLADET
 ?? FOTO: PER LANGE ??
FOTO: PER LANGE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark