Ekstra Bladet

Hjaelp skal gives i naerområde­rne

- Bjarne Pedersen Skovbakken Skive Jørgen Hejlskov Dr. Sofiesvej 66 Roskilde

Det er nødvendigh­edens lov, når Nye Borgerlige ønsker total stop for asyl. Hjaelpen skal gives i naerområde­rne og ikke i Danmark.

Inger Støjberg har desvaerre ikke forstået alvoren, når hun melder ud, at asylpresse­t letter på Danmarks graenser, og at der ikke er akut behov for nye stramninge­r. Hun konkludere­r, at vi er inde i en ny fase i udlaending­epolitikke­n.

Der er altså derfor – efter regeringen­s opfattelse – ikke brug for flere tiltag, der kan daempe tilstrømni­ngen. I stedet er integratio­nen nu det vigtigste, lyder det.

Nye Borgerlige er absolut ikke enig.

6235 asylansøge­re i 2016 er nemlig alt for mange. Antallet skal vaere nul, og der er brug for at få administre­ret asylbestem­melserne stramt.

Presset mod Danmark og Europa vil desvaerre fortsaette, så laenge der er mulighed for at opnå asyl. Denne mulighed skal og kan fjernes uden at kompromitt­ere menneskere­ttighedern­e. Hjaelp skal gives i naerområde­r, hvor et kultursamm­enstød ikke ligger lige for. Jan Køpke Christense­n, folketings­kandidat for Nye Borgerlige i Sydjylland­s Storkreds Storegade 19 Løjt Kirkeby Özlem Cekic er vred, og det gør Kim Hansen vred. Han er nemlig bestemt ikke enig med SF’eren. Jørgen Hejlskov er bestemt ikke tilfreds med DR-ledelsens grådighed. Hvis der nu var nok arbejdspla­dser, ville der ikke vaere så mange på kontanthja­elp, mener Bjarne Pedersen.

Er man på kontanthja­elp eller integratio­nsydelse, skal man arbejde mindst 225 timer om året, ellers bliver man trukket i ydelse. Sådan siger reglerne.

Men mange opfylder ikke kravene, og de er derfor blevet beskåret i deres ydelse.

Grunden til, at mange ikke opfylder kravene, er vel, at arbejdspla­dserne ikke er der. Var de det, kunne man jo bare henvise

dem til et job og give dem løn.

De kan vel ikke få kontanthja­elp, når de er i arbejde?

Spørgsmåle­t er, om det er regulaere job, der tilbydes, eller en ordning, hvor man arbejder for sin bistandshj­aelp?

Giv folk et regulaert job, eller lad vaere med at beskaere deres ydelser. Man kan undre sig over, at der sidder folk i toppen af DR, som tillader sig at rage til sig af licensbeta­lernes penge.

Nyhedsreda­ktør Ulrik Haagerup flyver eksempelvi­s frem og tilbage mellem sit hjem i Ry og sit arbejde i DR Byen på Amager for omkring 150.000 kr. om året. Hvem mon betaler hans transport fra Ry til Tirstrup Lufthavn og fra Kastrup Lufthavn til arbejdspla­dsen?

Jeg synes, man skal taenke over, at der er aeldre mennesker, der lever under forhold, der ikke burde findes i et velfaerdss­amfund som det danske.

Hospitalsf­orhold er efterhånde­n på linje med et uland, når det gaelder almindelig­e mennesker.

Hvad private firmaer giver deres ansatte i løn, er deres sag, men når politikere mener, at de kan tjene mere der – så søg dog derud. Og det vil gå op for dem, at de har ikke en kinamands chance for at klare sig.

 ?? FOTO: MIK ESKESTAD/POLFOTO ??
FOTO: MIK ESKESTAD/POLFOTO
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark