Ekstra Bladet

MODNET BOILESEN Okore klar til nyt udlandseve­ntyr

Det går op og ned i showbiz … et udtryk, der passer umådelig godt på den danske venstrebac­ks fodboldkar­riere

- Anders Funder af@eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@eb.dk

DUBAI (Ekstra Bladet): Den 24-årige Nicolai Boilesen nåede at vinde fire hollandske mesterskab­er og en enkelt Super Cup med sin hollandske klub Ajax Amsterdam.

Men efter at Boilesen i 2015 afviste at forlaenge sin kontrakt, røg han i unåde hos sine hollandske arbejdsgiv­ere, der ikke var interesser­ede i at lade ham gå på en fri transfer. Og eftersom danskeren ikke fik stablet et klubskifte på benene inden for kontraktpe­rioden, endte han i stedet helt uden for truppen.

De sidste to måneder af 2014/15-saesonen var Boilesen anfører for Ajax. Men siden uoverensst­emmelsen med klubben blev han smidt ud af førstehold­struppen og måtte ikke engang spise morgenmad sammen med holdet. Boilesen måtte i stedet vaebne sig med tålmodighe­d og selv forsøge at holde kampformen ved lige, alt imens den tidligere Ajaxtraene­r Frank de Boer ikke lagde skjul på over for de hollandske medier, at han var skuffet over sin spillerpro­fils beslutning.

I dag har Nicolai Boilesen lagt den udfordrend­e periode i sit liv bag sig.

FC København hentede i sommer danskeren til klubben på en fri transfer og en fireårig kontrakt. FCK-manager Ståle Solbakken var godt klar over, at Boilesen var langt fra sit vanlige niveau. Men alligevel var Solbakken fortrøstni­ngsfuld for fremtiden:

– Vi er bevidste om, at han ikke har fået spillet kampe i lang tid på grund af situatione­n med Ajax, men vi har lagt en god plan for Nicolai, så han kan komme tilbage på sit højeste niveau. Vi glaeder os meget til at arbejde med ham, lød det fra Solbakken til klubbens hjemmeside.

Dyre laerepenge

Boilesen er udset til at skulle overtage pladsen på venstrebac­ken fra svenske Ludwig Augustinss­on, som efter denne saeson skifter til Werder Bremen. Efterårssa­esonen er gået med at få banket rust af, så Boilesen for alvor kan få kickstarte­t sin karriere i FCK. Senest fik han en enkelt halvleg i traeningsk­ampen mod Halmstad og et par minutter mod Spartak Moskva i Dubai.

Hans første kampminutt­er siden 17. maj 2015:

– Jeg kan sagtens maerke, at det kribler lidt i kroppen nu for at komme i kamp, fortaeller Nicolai Boilesen til Ekstra Bladet.

– Men eftersom jeg ikke har spillet i 20 måneder, ville det også vaere en utopi af mig at sige: ’Nu vil jeg bare spille alle kampe’. Det handler om at få nogle minutter i benene, men jeg har laert af mine erfaringer, at så laenge det går stille og roligt fremad, så er det også helt fint.

– Jeg er selvfølgel­ig også et konkurrenc­emenneske, og jo hurtigere det går fremad, desto bedre. Der er ingen,

Tingene kan gå hurtigt i fodbold. Både den rigtige og den gale vej. Det har jeg laert

der gider at sidde på baenken, slår han fast.

Og Nicolai Boilesen er ganske rigtigt blevet et par erfaringer rigere, efter opholdet i Ajax gik i hårdknude, og han endte ude i kulden.

Men Boilesen var kompromisl­øs i sine fremtidspl­aner. Og de dyre laerepenge har gjort ham mentalt staerkere og bevidst om, at det ikke nytter noget at taenke langt ud i fremtiden og drømme om nye udlandsoph­old. Venstrebac­kens fokus er udelukkend­e på at vinde en plads i Solbakkens start-11’er. Intet andet.

– Tingene kan gå hurtigt i fodbold. Både den rigtige og den gale vej. Det har jeg laert, siger Boilesen.

– Jeg kan ikke begynde at taenkte to år frem. Det hedder dag for dag, uge for uge lige nu. Selvfølgel­ig har jeg ambitioner, men jeg er rigtig glad for at vaere i FCK, og holdet har mit fulde fokus. Jeg skal først og fremmest i gang med at spille kampe her.

– Jeg har ikke nogen planer om, at jeg om to år skal vaere her eller der. FCK er heller ikke bar en klub, man tager vaek fra. Det er en stor klub, og det bør ikke bare vaere en mellemstat­ion.

– Sådan ser jeg ikke på FCK, lyder det fra Boilesen, der heller ikke vil begynde at spekulere i en fremtidig landsholds­udtagelse, selv om han dog stadig håber på at kunne traekke den rødhvide trøje over hovedet endnu en gang. DUBAI (Ekstra Bladet): Jores Okore er ved at vaere tilbage på sit vante niveau, fortaeller han til Ekstra Bladet efter fredagens traening på NAS Sports Complex lidt uden for Dubai centrum.

Siden FC København hentede den 24-årige midterfors­varer tilbage til Superligae­n på en fri transfer fra Aston Villa i den engelske Championsh­ip, er det blevet til to kampe og to indhop for løverne fra hovedstade­n. Både i Superligae­n og i DBU Landspokal­en.

Og ikke overrasken­de er Okore sulten som en hanløve efter mere spilletid på Ståle Solbakkens mandskab i den kommende forårssaes­on:

– Min ambition er at få lov til at spille og få spillet så meget som overhovede­t muligt, siger Jores Okore.

– Jeg føler selv, at jeg gør det bedre og bedre til traening. Jeg forsøger at vise mine kvaliteter frem og håber, at jeg kan få lov til at komme i spil til en plads på holdet.

– Men det jo ikke altid så nemt at få lov til at spille i midterfors­varet, når både

Jeg kan sagtens maerke, at det kribler lidt i kroppen nu for at komme i kamp Jeg forsøger at vise mine kvaliteter frem og håber, at jeg kan få lov til at komme i spil til en plads på holdet

holdet og dem, der spiller på ens position i forvejen, gør det så godt, fortaeller Okore, der dog alligevel håber, at det bliver til mere end blot et par kampe hist og her.

– Man er altid sulten, og jeg har da også ambitioner om at få lov til at spille i udlandet igen, så jeg vil selvfølgel­ig gerne ind og vise, hvad jeg kan praestere i kampsituat­ioner og ikke kun til traening, fortsaette­r han.

Klar til BIF-derby

Jores Okore skiftede i sommeren 2013 til Aston Villa for anslået 35 mio. kroner, da han forlod FC Nordsjaell­and.

Men i august 2016 vendte den danske forsvarssp­iller snuden hjemad igen efter et ophold i Aston Villa, som endte i en kaotisk tilstand efter klubbens nedrykning fra Premier League til den naestbedst­e engelske raekke.

Det har dog ikke fået Okore til at vaere skeptisk over for endnu en tur til udlandet, hvis det rigtig tilbud skulle komme på bordet:

– Det kommer helt an på min egen og klubbens situation. Det skal jo også vaere den rette klub for mig. Der er altid mange ting, der spiller ind. Man kan ikke saette dato på sådan et ønske, men det må da gerne vaere inden for en overskueli­g tidsramme, fortaeller Okore.

– Jeg synes stadig, at engelsk fodbold kunne vaere interessan­t, men det kunne også vaere sjovt at prøve kraefter med tysk eller spansk fodbold. Jeg vil ikke vaere kraesen, hvis der skulle opstå en mulighed for at spille i udlandet igen, slutter han.

Okore kan formentlig allerede se frem til en startplads i FCK’s første kamp i Superligae­n i foråret i derbyet mod rivalerne fra Brøndby 19. februar.

 ??  ?? Højt humør – Selvfølgel­ig har jeg ambitioner, men jeg er rigtig glad for at vaere i FCK, og holdet har mit fulde fokus, fortaeller Nicolai Boilesen.
Højt humør – Selvfølgel­ig har jeg ambitioner, men jeg er rigtig glad for at vaere i FCK, og holdet har mit fulde fokus, fortaeller Nicolai Boilesen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? – Jeg synes stadig, at engelsk fodbold kunne vaere interessan­t, men det kunne også vaere sjovt at prøve kraefter med tysk eller spansk fodbold, siger Jores Okore.
– Jeg synes stadig, at engelsk fodbold kunne vaere interessan­t, men det kunne også vaere sjovt at prøve kraefter med tysk eller spansk fodbold, siger Jores Okore.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark