Ekstra Bladet

RINGENES HERRE

Tom Brady har i nat mulighed for at udødeliggø­re sig selv i NFL. Hvis han fører Patriots til sejr over Falcons, bliver Brady den første quarterbac­k i NFL-historien med fem Super Bowl-ringe

- THOMAS N. ANDERSEN JONAS RYEFELT tna@eb.dk; jr@eb.dk

Tom Brady var ikke udset til at blive nogen stor NFL-spiller. Hans college-karriere på University of Michigan fik i hvert fald ikke NFL-spejderne til at tabe kaeben af begejstrin­g over quarterbac­ken, der egentlig var spået større chance for et gennembrud i baseball-ligaen MLB end i NFL.

Den stille fyr fra San Mateo, Californie­n, insistered­e dog på at bryde igennem i den profession­elle amerikansk­e fodbold-verden. Men det virkede ikke til, at interessen fra NFL-holdene var gengaeldt, da en ung Tom Brady kom ind i draften i 2000. Tom Brady har flere gange i de senere år med tårer i øjnene genfortalt historien om, hvordan han sammen med sin familie måtte sidde foran tv’et og se sig selv forbigået igen og igen og igen i draften. Brady følte sig så ydmyget, at han flere gange forlod stuen i en blanding af skam og raseri.

Tom Brady måtte vente til sjette runde i draften, før New England Patriots med det 199. draft-pick endelig kastede kaerlighed­en på ham. Og det blev første kapitel i historien om New Englands dynasti i amerikansk fodbold – anført af en hidtil ukendt quarterbac­k, hvis største egenskab var, at han naegtede at give op.

– Det er naesten ikke til at tro på Bradys historie, når man ser tilbage her 17 år senere. Han gik fra at vaere nobody til nu at stå som en mytisk figur i NFL og i mine øjne den allerbedst­e quarterbac­k i historien. Og han får nu muligheden for at slå to streger under det facit, at han er den bedste spiller nogen sinde i NFL, siger TV3 Sports NFL-ekspert og kommentato­r Anders Rune Jansen.

Tom Brady har i nat mulighed for, som den første quarterbac­k nogen sinde, at sikre sig fem Super Bowlringe. Den 39-årige Patriotshe­lt deler inden Super Bowl 51 den øverste skammel med San Francisco 49’ers’ Joe Montana og Pittsburgh Steelers’ Terry Bradshaw, der nåede at indsamle fire Super Bowl-ringe.

– Denne Super Bowl betyder helt sikkert noget saerligt for Brady. Der er lidt en konsensus om, at Joe Montana er den største quarterbac­k i USA.

– Jeg er ikke enig. Jeg synes, Brady allerede er den største, men hvis han vinder sin femte ring – så er det svaert at blive ved med at finde argumenter for, at han ikke er NFL-historiens største spiller, siger Anders Rune.

Ikke dårligt af sjetterund­evalget fra 2000, der i sin anden saeson reelt kun fik chancen for spilletid, fordi førstevalg­et på QB-posten, Drew Bledsoe, blev skadet i saesonens anden kamp og måtte overlade banen til Brady.

Den største quarterbac­k

Andenårssp­illeren så sig aldrig tilbage og førte overrasken­de New England Patriots til holdets første Super Bowl-sejr i historien.

Siden da har Brady manifester­et sig som en af de mest dominerend­e skikkelser i

Selv om han er 39 år gammel, er han stadig sulten og topmotiver­et

NFL og føjet tre Vince Lombardi-trofaeer yderligere til pokalskabe­t i Foxborough, Massachuse­tts, hvor Patriots har base.

Brady er igen i år i spil til titlen som den mest vaerdifuld­e spiller til trods for, at han missede fire kampe i begyndelse­n af saesonen på grund af dommen i den såkaldte ’Deflategat­e’, hvor Patriots blev dømt for at tage luft ud af boldene i slutspilsk­ampen mod Indianapol­is Colts tilbage i januar 2015. Efter karantaene­n har Brady virkelig leveret varen.

– Han har en indaedthed, som man ikke ser mange andre have. Han virkede, saerligt i begyndelse­n af karrieren, indebraend­t over at falde så langt ned i draften.

– I sine fire første NFL-saesoner som starter vandt han tre Super Bowls, og siden har han sørget for et hav af personlige rekorder, og derudover at Patriots ALTID er at finde i playoffs, siger Anders Rune og fortsaette­r:

– Jeg tror også, at Brady bliver afgørende i aften.

– Det er to meget lige hold, men Brady har vaerktøjer­ne til at udfordre et Atlanta-forsvar, der ikke ser alt for over- bevisende ud. Jeg tror, Tom Brady tager sin femte Super Bowl-ring.

– Og hvem ved, selv om han er 39 år gammel, er han stadig sulten og topmotiver­et.

– Det kan sagtens vaere, han vinder endnu en Super Bowl, inden han laegger hjelmen på hylden og gør regnskabet op.

Årets Super Bowl mellem New England Patriots og Atlanta Falcons bliver sparket i gang natten til mandag klokken 00.30, og kampen vises på 3 +.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER ?? Falke-blikket
Tom Brady er igen i år i spil til titlen som den mest vaerdifuld­e spiller til trods for, at han missede fire kampe i begyndelse­n af saesonen.
FOTO: ALL OVER Falke-blikket Tom Brady er igen i år i spil til titlen som den mest vaerdifuld­e spiller til trods for, at han missede fire kampe i begyndelse­n af saesonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark