Ekstra Bladet

Over 200 personer blev draebt i trafikken sidste år

Det gik den gale vej med antallet af draebte i trafikken i 2016 – tallet var det højeste siden 2011

- NIELS FRIIS

2016 blev et voldsomt år på de danske veje. For første gang siden 2011 blev over 200 personer draebt i trafikken. Vores biler bliver mere og mere sikre med blandt andet flere airbags og flere automatisk­e systemer, der kan hjaelpe os, når vores egne evner i trafikken slipper op. Trafikkamp­agner med staerke budskaber fortaeller os, at vi skal køre bil, når vi kører bil. Men noget tyder på, at tiltagene ikke virker.

I hvert fald var det forgangne år et hårdt år for de danske trafikante­r. Foreløbige tal fra Vejdirekto­ratet viser, at 215 personer blev draebt på de danske veje. Og det er det højeste antal trafikdrae­bte siden 2011.

- Vi ser ofte, at ulykkestal­lene svinger fra år til år, men det er naturligvi­s en trist udvikling, at vi igen er over de 200 draebte på ét år, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikk­erhedsafde­lingen i Vejdirekto­ratet.

Året før - i 2015 – blev 178 personer draebt i trafikken, og man skal tilbage til år 2011 for at finde, hvornår der sidst var over 200 draebte på et år i den danske trafik.

En ekstra farlig sommer

Man kunne godt fristes til at tro, at de mørke vintermåne­der med dårligere vejr og flere mørke timer i døgnet ville vaere en stor synder i den triste statistik.

Sådan forholder det sig dog ikke.

Faktisk startede 2016 godt med usaedvanli­gt få antal draebte i februar, og selvom tallene endnu ikke er endeligt opgjort, tyder alt ifølge Vejdirekto­ratet på, at december heller ikke var saerlig farlig.

I stedet skal man lede i sommermåne­derne, hvis man skal finde de drabeligst­e måneder i 2016.

Hen over sommeren mistede mange livet i trafikken, og saerlig blodig var september, hvor 29 personer blev draebt på de danske veje.

Faerdselss­ikkerhedsk­ommissione­n har en målsaetnin­g om, at antallet af trafikdrae­bte skal nedbringes til maksimalt 120 om året inden år 2020.

Saerlig blodig var september, hvor 29 personer blev draebt

 ?? FOTO: COLOURBOX ??
FOTO: COLOURBOX

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark