Ekstra Bladet

Danskerne går shop-amok: Køber biler i stor stil

- NIELS FRIIS

Det er ikke kedeligt at vaere bilforhand­ler i disse tider. 2016 slog alle rekorder for bilsalg i Danmark, og nu ser det ud til, at vi kan have endnu et hektisk bilår i vente.

I januar i år blev det til 19.531 solgte biler - det er hele 19% flere end de 16.436 solgte biler fra samme måned sidste år. Et år, der som naevnt endte med at slå rekorder.

Salgstalle­ne begejstrer bilsalgsbr­anchen.

- Hos De Danske Bilimportø­rer er vi naturligvi­s glade for denne gode start på året, om end vi kun har set en enkelt måned, bekraefter det vores forventnin­ger om et paent salg i 2017, siger Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportø­rer.

Småt er godt

Når der skrives under på slutsedlen hos forhandler­en, er det isaer ved de mindre bilmodelle­r - de såkaldte mikroog minibiler. For eksempel blev der i januar i år solgt 1.227 biler af modellen Peugeot 208, som suveraent topper listen over de mest solgte biler i januar.

Nummer to på listen med 750 solgte biler er Volkswagen med deres Up!-model. Selvsamme bilgigant indtager også tredjeplad­sen med 638 solgte biler af den større model Polo.

Men det er ikke kun de mindre bilmodelle­r, som finder vej ind i salgsstati­stikkernes top. Danskerne har for alvor taget SUV- og crossover-modellerne til sig, og det nyder også japanske Nissan godt af. De har solgt 551 af deres hyperpopul­aere Qashqai, og det er nok til at gøre den til den 6. mest solgte SUV-modellen Nissan Qashqai er én af få større bil-modeller, der har fundet vej ind i top 20 over de mest solgte biler i januar. bil i januar. Den lidt mindre crossover-model Peugeot 2008 har også sneget sig med ind i den nederste del af top 20.

 ?? FOTO: PR ??
FOTO: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark