Ekstra Bladet

End en bil

-

Han tror også, at hybridtekn­ologien, hvor en elmotor typisk spiller sammen med en benzinmoto­r, vil få yderligere medvind i 2017.

- Generelt er andelen af hybridbile­r steget. Det er en tendens, vi vil se forstaerke­t i 2017.

I 2016 har Toyota solgt mange hybridbile­r (isaer Yaris og Auris hybrider, red.), det vil vi også se i 2017. Men her kommer også nyheder om Hyundai Ioniq Hybrid, Toyota C-HR Hybrid og Kia Niro, der er en hybridbil. Det vil løfte salget yderligere, siger Søren W. Rasmussen.

Han peger også på, at plugin hybriderne VW Golf GTE og VW Passat GTE har fået godt fat på markedet.

Gennembrud til suv’erne

Han forudser, at det er suvog crossovere, som for alvor får deres gennembrud i 2017.

- Tendensen med de høje biler ses over hele Europa. Men den er kommet forsinket til os på grund af vores høje afgifter. Årets Bil i Danmark 2017, nemlig den nye Peugeot 3008, er et godt billede på den type biler, hvor salget vil få fart på i 2017 godt hjulpet af privatleas­ing, som betyder, at man godt tør prøve kraefter med nye biltyper, siger Søren W. Rasmussen.

Netop kommende modeller som Suzuki Ignis, Peugeot 3008 og 5008, Skoda Kodiaq og Yeti samt mindre endnu unavngivne modeller fra Seat og VW og den nye Volvo XC60 er kun et udpluk af de mange nye suv- og crossover-modeller, vi vil se i det kommende år.

Han forudser, at det er suv og crossovere, som for alvor får deres gennembrud i 2017

 ?? FOTO: VOLVO ?? Volvo er langt fremme med car2car-services, hvor bilerne kan advare hinanden om glatte veje, eller det kommer frem til bilens display, hvis der er et udryknings­køretøj på vej bag fra. De udbygges.
FOTO: VOLVO Volvo er langt fremme med car2car-services, hvor bilerne kan advare hinanden om glatte veje, eller det kommer frem til bilens display, hvis der er et udryknings­køretøj på vej bag fra. De udbygges.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark