Ekstra Bladet

Ih, hvor der traenges til, at fyldepenne­n moderniser­es

-

Dommen var ubarmhjert­ig, da de 22 ministre tiltrådte 28. november 2016: ’Det rene Anders And’ blev der vrisset om Sophie Løhdes ’ministeriu­m for offentlig innovation’.

Skulle sådan et pigebarn på 33 år evne at forny noget som helst i kongeriget­s svimlende gigantiske administra­tion? Ville hun ikke bare blive en pinup siddende på finansmini­sterens knae?

nok at gå efter, hvis statsminis­ter Lars Løkke og finansmini­ster Kristian Jensen giver hende lov til at tage sit job alvorligt. Hun er faktisk chef for 1050 ansatte i de fire styrelser for moderniser­ing, digital sagsbehand­ling, it og administra­tion. Og ih, hvor der traenges til, at alle fyldepenne­ne moderniser­es.

Danmark har ubestridt europamest­erskabet i skandaler inden for it. Det er gruopvaekk­ende at grave sig gennem de fortvivlen­de kostbare fejltagels­er. Bortset fra skattevaes­enets tåbelige udlevering af milliarder til forbrydere er der ikke praesteret større fejltagels­er end på it-området.

HER ER NOGLE

eksempler fra de senere år: Militaeret­s it-økonomisty­ring Demars: Pris 1,15 milliarder kr. I brug 2004 efter seks års konstrukti­on og 500 millioner kroners merpris.

Domstolsst­yrelsens it-system: Pris 86 mio. kr. Droppet i 2008.

Arbejdsmar­kedsstyrel­sens rakettur mod moderne tider ved navn Amanda: Pris godt en milliard kr. Skrottet i 2008.

Forsvarets it-system Daccis: Pris 410 millioner kr. Opgivet i 2008. Saab idømt erstatning på 200 millioner kr. i 2013.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark