Ekstra Bladet

’Tømrermest­er Hansen er nok ikke en af de største sponsorer’

- JANUS ØSTERGAARD se, hvad en bidragsyde­r giver? jao@eb.dk

Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll mener, at partistøtt­e-aftalen er et skridt i den rigtige retning. Liberal Alliance har gentagne gange slået sig op på at vaere forkaemper­e for mere åbenhed. Den nye partistøtt­e-aftale, mener partiets økonomi– og indenrigsm­inister, Simon Emil Ammitzbøll, er et skridt i den rigtige retning.

– Jeg er både tilfreds og glad for den aftale, som er landet. Jeg ved godt, at Liberal Alliance er et maratonløb­er-parti i forhold til åbenhed – ligesom vi er på skatterefo­rmer. Nu løber vi de første kilometer, og så har vi et laengere perspektiv. Men vi er glade for, at vi har fået indført mere åbenhed i de 22 år gamle regler.

– Så I ville godt have haft mere åbenhed?

– Det her, er det resultat, som vi kunne få. Men vi glaeder os da hver gang, det går i LA’s retning.

– Hvorfor har ikke I aendret reglen om, at man ikke skal udspecific­ere donationer over 20.000 kroner?

– Der er faktisk nogle partier, som frivilligt gør det, og vi har faktisk også gjort det et enkelt år i Liberal Alliance. Men jeg tror, at man skal passe på med at overgøre den pointe. Jeg tror ikke, at der er nogen, der er i tvivl om, at når der på Liberal Alliances liste står Saxo Bank og Dansk Arbejdsgiv­erforening ved siden af tømrermest­er Hansen, så er tømrermest­er Hansen nok ikke en af de største sponsorer.

– Men det vil vel give en tiltraengt åbenhed, hvis man kan

– Prøv at høre her: Ideelt set kunne man ønske sig meget, men jeg er glad for, at vi kommer et skridt i den rigtige retning.

– Så er der nogle af de andre partier, der ikke ville vaere med til det?

– Dette her har vi kunnet blive enige om, og det synes jeg, er en god aftale.

– Hvis man ser på lande, vi sammenlign­er os med, så er der ret strikse regler i forhold til anonyme bidrag. Hvor har I ikke valgt at lave et forbud mod anonyme bidrag?

– Vi synes, det er logisk, at der er en en-til-en-sammenhaen­g mellem anonyme bidrag og den graense, man saetter for, hvornår man skal offentligg­øre navnene. Det handler om, at der er et beskyttels­esbehov,

Det handler om, at der er et beskyttels­esbehov, så folk, der ikke er profession­elle har mulighed for at støtte et parti, uden at man bliver registrere­t

så folk, der ikke er profession­elle i politik, har mulighed for at støtte et parti, uden at det er noget, man bliver registrere­t for i det offentlige. Det, synes jeg, er et ret vaesentlig­t beskyttels­eshensyn. Det er ikke sikkert, at hr og fru Hansen har lyst til, at deres venner, børn eller kolleger ved, hvilket parti de støtter.

Ingen kommentare­r

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra de tre andre partier bag partistøtt­e-aftalen.

Fra Socialdemo­kratiet lyder det, at det ikke er muligt at få en kommentar fra politisk ordfører Henrik Sass Larsen.

Hos De Konservati­ve og Venstre er meldingen, at det er henholdsvi­s gruppeform­and Mette Abildgaard og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen, der skal udtale sig om sagen.

Ingen af dem er dog vendt tilbage på Ekstra Bladets henvendels­er.

 ?? FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN ??
FOTO: RUNE AARESTRUP PEDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark