Ekstra Bladet

Rumaenien opgiver korruption­sdekret

MISTILLID TIL REGERINGEN: For sjette dag fortsatte protestern­e trods ophaevelse af dekret, som afkriminal­iserer visse former for korruption

-

Efter massive folkelige protester har den rumaenske regering officielt droppet et omstridt dekret om korruption.

Men mistillide­n blandt rumaenerne er stor og så sent som i aftes var der atter store demonstrat­ioner mod regeringen En halv million mennesker var på gaden ifølge rumaensk tv.

Allerede lørdag lovede den rumaenske regering at traekke det omstridte dekret tilbage, som afkriminal­iserer visse former for korruption.

Søndag eftermidda­g er det officielt ophaevet, rapportere­r tv-stationen Digi24.

Men mistillide­n blandt rumaenerne er stor og så sent som i aftes var der atter store demonstrat­ioner mod regeringen En halv million mennesker var på gaden ifølge rumaensk tv.

– Vi tror ikke på, at det vil ske (ophaevelse­n af dekretet, red.), sagde den rumaenske elektriker Florian til AFP.

Hundredtus­inder har i løbet af de seneste fem dage demonstrer­et i Bukarest. Det er de største demonstrat­ioner i Rumaenien, siden den kommunisti­ske leder Nicolae Ceausescu faldt i 1989.

På tvaers af Rumaenien protestere­de 330.000 mennesker lørdag ifølge rumaenske TV-stationer.

Hjaelp til vennerne

Regeringen­s beslutning om at afkriminal­isere visse former for korruption ville betyde, at man kun kan straffes med faengsel, hvis beløbet var over 330.000 kroner.

Kritikere mener, at det er et slet skjult forsøg fra det socialdemo­kratiske regeringsp­arti, PSD, på at lade nogle af deres egne partifaell­er og embedsmaen­d slippe ud af korruption­ssager.

Snesevis af andre lovgivere og borgmestre stod til at blive begunstige­t af dekretet. Demonstrat­ionerne er de største i Rumaenien siden Nicolae Ceausescus fald i 1989.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark