Ekstra Bladet

TRINES TRIUMF

ROBERT-PRISEN: 44-årige Trine Dyrholm fik sin niende Robert, men to andre film løb med opmaerksom­heden

- LARS SEJR FOTO: JAKOB JØRGENSEN ls@eb.dk

– Hold da op. Det er et hattrick.

Vaerten Hella Joof gjorde ligesom resten af salen store øjne, da årets tre første Robert-priser var blevet uddelt.

Søren Sveistrup og Jesper W. Nielsen mestervaer­k ’Der kommer en dag’, der handler om livet på børnehjemm­et Godhavn i 1960’erne, hvor vold og ydmygelser var en del af hverdagen, snuppede aftenens første tre priser, og da aftenen var omme var tre blevet til seks.

– Jeg er glad for filmen, og jeg vil gerne sige tak. Alle historier er vigtige, og vi er alle en del af det her vigtige arbejde at formidle historier, men jeres historie var saerligt vigtig, sagde Sofie Gråbøl, da hun gik på scenen for at modtage prisen ’Årets kvindelige birolle’ for ’Der kommer en dag’.

Helt på linje var Lars Mikkelsen, der vandt den mandlige pendant for samme film.

– Det at vaere med til at fortaelle en vaesentlig historie, som kommer fra det virkelig liv, har vaeret virkelig, virkelig sundt som skuespille­r. At det ikke alt sammen er fiktion. Tak skal I have, sagde han.

Taetsidden­de kjole

Vaerten Hella Joof var iført en taetsidden­de hvid kjole, et valg hun forklarede med, at andre derfor ikke behøvede at føle mindrevaer­dskompleks­er som følge af slanke kropsideal­er, og det var i det hele taget en Hella Joof i hopla, der mødte publikum i aftes.

Den paene facade var lagt på hylden, og hun erklaerede årets prisuddeli­ng for en event i kaerlighed­ens tegn.

– Vi er én stor faetter-kusine-fest, og de fleste herinde har haft samleje med nogen her. Jeg kan i hvert fald se de første 15, jeg har haft slimhinde-kontakt med - åh nej 18. Enten har vi haft samleje, ellers får vi samleje, konstatere­de hun med et glimt i øjet fra scenen.

Dermed indtog vaertinden den fraekke linje, hvilket flugtede meget godt med Robert Prisens egen hjemmeside, der på selve dagen for de mange kåringer måtte konstatere, at man var blevet hacket af et pornosite, som lystigt bød de besøgende på lidt fraekkere billeder, end Hella Joofs ordkunst kunne hamle op med.

God aften

Men det var ikke kun ’Der kommer en dag’, der havde en god aften i Tivoli Hotel & Congress Center i København. Nicolas Winding Refns ’The Neon Demon’ modtog hele fem priser, og traditione­n tro blev også Trine Dyrholm kaldt til scenen.

Ingen har vundet flere Robert-priser end den 44-årige skuespille­rinde, der i aftes modtog sin niende af slagsen, da hun vandt ’Årets kvindelige hovedrolle’ for sin praestatio­n i filmen ’Kollektive­t’.

Fra scenen sendte hun en saerlig tak til sin mand, Niclas Bendixen.

– Du er en aegte mand, du er en rigtig feminist, du er den, der kan få det hele til at lade sig gøre. Tak fordi alt kan lade sig gøre med dig. Og så vil jeg gerne dele denne her pris med jer alle sammen, for jeg har set nogle sindssygt, vanvittigt gode film i år, udbrød hun.

Hvor Trine Dyrholm virkede selvsikker fra scenen, virkede Søren Malling decideret chokeret, da han vandt prisen som årets mandlige hovedrolle for sin praestatio­n i filmen ’Foraeldre’.

– Der er ingen grund til at lyve. Det kommer edderspark­eme bag på mig, når man ser det felt, der er nomineret. Tak for severinsen. da. Der var heller ingen, der vidste, at Leicester ville vinde i Premier League, det gjorde de så, sagde en forbløffet Malling, der brugte lejlighede­n til at drille Nikolaj Lie Kaas, der var nomineret i samme kategori for ’Flaskepost fra P’.

– Man kan sige, at den lille slår de lidt større, ik Nikolaj? Nå, han er gået, sagde Søren Malling med et grin.

Vi er én stor faetter-kusine-fest, og de fleste herinde har haft samleje med nogen her Jeg har set nogle sindssygt, vanvittigt gode film i år

 ??  ??
 ??  ?? – Jeg kan i hvert fald se de første 15, jeg har haft slimhinde-kontakt med, sagde en saerdeles veloplagt Hella Joof.
– Jeg kan i hvert fald se de første 15, jeg har haft slimhinde-kontakt med, sagde en saerdeles veloplagt Hella Joof.
 ??  ?? – Det kommer edderspark­eme bag på mig, når man ser det felt, der er nomineret, lød det fra den overrasked­e pris-vinder Søren Malling.
– Det kommer edderspark­eme bag på mig, når man ser det felt, der er nomineret, lød det fra den overrasked­e pris-vinder Søren Malling.
 ??  ?? Endnu en til samlingen
Trine Dyrholm hentede i aftes sin Robert-pris nr. 9.
Endnu en til samlingen Trine Dyrholm hentede i aftes sin Robert-pris nr. 9.
 ??  ?? Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl fik begge priser for deres praestatio­n i ’Der kommer en dag’, og filmen blev samlet set den helt store vinder.
Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl fik begge priser for deres praestatio­n i ’Der kommer en dag’, og filmen blev samlet set den helt store vinder.
 ??  ?? Thomas Bo Larsen strøg til tops for sin praestatio­n i tv-serien ’Bedrag’.
Thomas Bo Larsen strøg til tops for sin praestatio­n i tv-serien ’Bedrag’.
 ??  ?? Esben Smed fik en pris for indsatsen i tv-serien ’Bedrag’.
Esben Smed fik en pris for indsatsen i tv-serien ’Bedrag’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark