Ekstra Bladet

Hvor tarveligt at jage dem ud

- Bodil K. Hansen Østerbroga­de 32 Kolding Stefan Z. Adeler Østergade 7 Tølløse

Jeg blev virkelig gal, da jeg laeste om familien som ejer kiosken på Herlev Hospital. Hvordan kan det dog lade sig gøre at familien Mohamed, som har lejet og ejet kiosken i 15 år, nu bare skal smides ud for at give plads til 7Eleven. Det ser noget maerkeligt ud, der er vist foregået noget lusk der, ellers kunne jeg godt taenke mig at vide grunden dertil. Hvor er det tarveligt gjort over for familien. Jeg håber det bedste for jer. Indsamling­er afhjaelper ikke de store problemer, der er skabt grundet overbefolk­ninger i ulandene, fastslår Stefan Z. Adeler.

Hvor har de to debattører, K. Hansen og J. Hartmann, (4.2.) ret i deres påstand om, at de hyppige indsamling­er herhjemme til afhjaelpni­ng af dette eller hint akut problem i et uland kun batter uendeligt ringe og kort, før den er gal igen med et nyt problem et nyt sted.

De saetter fingeren på ondernes

rod: Overbefolk­ning.

Vesten destabilis­eres af pres fra migranter over Middelhave­t og Rio Grande, med det resultat, at europaeere og amerikaner­e, der før kunne tale sig til rette, nu erstatter dialog med indaedt polemik. Den nye, meget skarpe og skadelige politiske opdeling af de vestlige befolkning­er, er afledt af problemer langt fra vor egne

rimeligt oplyste og velfungere­nde lande.

Skal de naeste generation­er altovervej­ende leve i stadigt mere overbefolk­ede storbyer, der i Vesten vil blive plaget af ekstremism­e og terror og i uandene af forringet infrastruk­tur og sundhed, vil det medføre tab af livskvalit­et. De vestlige lande, Rusland, Kina m.fl. foretager sig flere fornuftige,

samlede initiative­r, f.eks. begraensni­ng af CO2 udledning. Men der er vist få initiative­r i retning af at presse eller overtale ulandene til en ny befolkning­spolitik a la et-barns politikken i Kina, der har skaffet dette land stabilitet og velstand.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark