Ekstra Bladet

Usmageligt som de rager til sig

- UNge FOTO: ANTHON Jørgen Hejlskov Dr. Sofiesvej 66 Roskilde

Politikern­e i Folketinge­t er veluddanne­de og stort set akademiker­e over en kam. At de ikke kan forstå, at politikerl­eden breder sig som ringe i vandet er uforståeli­g for vaelgerne. Det er ikke deres løn på 631.000 kr., om året det er galt med, det kan vi som vaelgere godt acceptere. Det er alt det, de giver sig selv i ekstra fryns, der gør os sure.

De får et skattefrit beløb på 63.000 kr. om året, der skal daekke deres udgifter. Så skulle man tro, den ged var barberet. Men nej! Politikern­es grådighed kender ingen graenser og hvis det var andre der havde de samme goder, ville de øjeblikkel­igt blive afkraevet skat. Hvorfor skal politikern­e have 50 kr. i tilskud til deres gourmetmad i Snapstinge­t, frikort til diverse forlystels­er, gratis lejlighed i Kbh, gratis transport med offentlige transportm­idler. Penge til til dobbelt husførelse osv.? Der er ingen graenser for kreativite­ten, når det gaelder gratis goder Politikern­e får skattefri tilskud, fri transport, penge til dobbelt husførelse og billig mad i Snapstinge­t - det ligner ikke noget, mener Jørgen Hejlskov.

til politikern­e selv. Og deres pension er et kapitel for sig. Både hvad angår beløb og pensionsal­der, der overhovede­t ikke følger almindelig­e borgere. At 179 personer selv kan bestemme deres

løn og arbejdsvil­kår er med til at fremme politikerl­eden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark