Ekstra Bladet

Taette bånd til Pegida

- Pegidas medlemmer Oprindelig­t funderet

I løbet af 2015 har Peter Seier vaeret aktivt deltagende i den tysk funderede folkebevae­gelse Pegida, der siden har taget navneforan­dring i Danmark og nu hedder For Frihed.

Pegida og For Frihed kobles ofte sammen med gruppering­er med racistiske og nynazistis­ke tilbøjelig­heder samt rabiate udtalelser fra den yderste højrefløj.

I juni 2015 under en demonstrat­ion i Malmø – og før Nye Borgerlige blev stemmebere­ttiget – overlapped­e Peter Seier Christense­ns interesse i Pegida med hans medlemskab hos Det Konservati­ve Folkeparti.

På optagelser fra Pegidaarra­ngementet i Sverige kan man opleve Peter Seiers tale til de mange demonstran­ter og moddemonst­ranter. Her advarer han kraftigt mod en voksende ’politisk korrekthed’ og en vestlig indvandrin­g, som truer de danske såvel som svenske vaerdier.

– Nu står jeg her på vegne af Pegida. Jeg er ikke fuldt ud enig med Pegida. Deres politiske ønsker er ikke vidtgående nok, efter min mening. I dag er Peter Seier dog hurtig til at traekke nogle af sine udtalelser tilbage.

– Når jeg siger, at jeg står der ’på vegne’ af dem, så er det uklart formuleret. Jeg mener, at jeg står på en Pegida-demonstrat­ion. I forhold til at det ikke er vidtgående nok, så er det fordi, Pediga går ind for asyl og indvandrin­g, hvor vi mener at, asylansøge­re slet ikke skal komme hertil, men hjaelpes i naerområde­rne, siger Peter Seier Christense­n.

går herhjemme under navnet Pegidadk og For Frihed siden marts 2015

ønsker at markere deres bekymring over fundamenta­listisk islam og vise sympati med dens ofre.

i Dresden i Tyskland og er en forkortels­e for ’Patriotisk­e europaeere mod islamiseri­ng af Vesten’.

Højrepopul­ister, højreekstr­emister, nynazister og hooligans er i Tyskland blevet koblet til Pegida-bevaegelse­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark