Ekstra Bladet

JEG ER SINDSSYGT STOLT OG GLAD

MADS WÜRTZ SCHMIDT levede op til sit ry som et af de største talenter i dans k cykelsport, da han i sit første løb som profession­el blev nummer tre i fransk etapeløb

- Ask@eb.dk

– Det er helt vildt at taenke på, at jeg har kørt mit første løb som profession­el, hvor langt mere rutinerede ryttere har siddet og ført for mig, fortaeller en lykkelig Mads Würtz.

stigning op mod stregen.

Tony Gallopin (Lotto-Soudal) vandt enkeltstar­ten og kneb sig ind mellem Calmejane og Würtz Schmidt i den samlede stilling. Calmejane er at dømme efter sine resultater på enkeltstar­ten ikke specialist i discipline­n, men danskeren er ikke overrasket over at blive besejret af ham.

– En franskmand i førertrøje­n i et fransk etapeløb? Sådan en rytter skal man aldrig undervurde­re, og det gjorde jeg heller ikke. Han kørte en flot enkeltstar­t, sagde Mads Würtz Schmidt.

– Jeg ville selvfølgel­ig gerne have vundet, men jeg har fået blod på tanden og en forstaerke­t tro på, at jeg har noget at gøre på det her niveau. Det gaelder nu bare om at holde snuden i sporet.

– Jeg gik ind til det her løb i positiv og optimistis­k ånd og i håb om, at jeg kunne få lov at køre min egen chance, sagde Würtz Schmidt og fortaeller, at det var holdets ambition mindst at vinde en etape i løbet.

Da kaptajn Alexander Kristoff opfyldte den ambition med en sejr på anden etape i hård sidevind, flyttede holdet

fokus til den danske debutant i troen på, at han havde en chance i den samlede stilling.

– Jeg fik en beskyttet rolle efter den hårde sidevindse­tape, og jeg sluttede i top fem

på alle de efterfølge­nde etaper.

– Det er helt vildt at taenke på, at jeg har kørt mit første løb som profession­el, hvor langt mere rutinerede ryttere har siddet og ført for mig.

– Jeg måtte knibe mig selv i armen, sagde Mads Würtz Schmidt.

Hans naeste opgave for Katusha-Alpecin bliver etapeløbet Volta ao Algarve, hvor også danskerne Jesper Hansen (Astana) og Mads Pedersen (Trek-Segafredo) stiller til start. Løbet skydes i gang 15. februar.

Jeg kan da ikke lade vaere med at aergre mig lidt over, at jeg ikke kom helt til tops på podiet

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark